Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 nov 2007 - Anul XII, nr. 270 (3643)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Privilegiaţi

Angajaţii din trei centre sociale îşi primesc astăzi salariile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O veste bună doar pentru o parte dintre angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava. Personalul de la Centrul de Recuperare Sasca, Centrul de Recuperare şi Reabilitare Costâna şi Centrul de bătrâni Pojorâta, peste 600 de angajaţi, îşi primesc astăzi salariile. Ceilalţi peste 1.200 de angajaţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava mai au de aşteptat banii pe salarii, care trebuie să vină de la Guvern, după rectificarea bugetară.

Angajaţii din centrele pentru adulţi primesc banii cu patru zile întârziere, ziua de salariu la Direcţie fiind data de 8 a fiecărei luni. Şeful Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Gheorghe Straton, ne-a declarat, ieri, că a semnat documentaţia pentru ca angajaţii celor trei centre subordonate Direcţiei să-şi primească azi salariile. El ne-a explicat că centrele pentru adulţi primesc finanţare doar de la Consiliul Judeţean Suceava. „Pentru aceste trei centre sunt bani de salarii, urmând ca ceilalţi angajaţi ai Direcţiei să aştepte banii până la rectificarea bugetară, care credem că va fi aprobată în următoarele 3-4 zile”, a mai spus Straton.

În acelaşi timp, sunt voci care spun că nu este corect ca unii angajaţi să primească salariile, iar ceilalţi nu (dacă Direcţia de Asistenţă Socială nu a avut toţi banii necesari pentru a acoperi salariile celor peste 1.800 de angajaţi?). 

Angajaţii Direcţiei trebuiau să-şi primească salariile joi, 8 noiembrie. Banii ar fi trebuit să vină de la Guvern, prin conturile Consiliului Judeţean Suceava. Pentru salariile pe luna octombrie, Direcţia avea nevoie, după declaraţiile directorului Straton, de 21 de miliarde şi 300 de milioane de lei vechi.

De altfel, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gavril Mîrza, a declarat ieri că deşi cele trei centre sociale deţineau fondurile necesare pentru plata salariilor au preferat să amâne plata acestor drepturi. Mîrza consideră că nu este normal ca salariaţii celor trei centre să nu-şi primească drepturile salariale, cu atât mai mult cu când existau fondurile necesare. „Din informaţiile pe care le avem, existau bani pentru salarii, şi nu înţelegem de ce acestea nu au fost achitate”, a subliniat Gavril Mîrza. El a adăugat că în cursul acestei săptămâni, în urma unei rectificări bugetare, Direcţia de Asistenţă Socială va primi 49 miliarde de lei vechi, pentru acoperirea salariilor angajaţilor acestei instituţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angajaţii din trei centre sociale îşi primesc astăzi salariile.
 Vizualizări articol: 870 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Angajaţii din trei centre sociale îşi primesc astăzi salariile2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei