Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 nov 2007 - Anul XII, nr. 270 (3643)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Program de restructurare

80% dintre angajaţii Direcţiei Silvice ar putea fi concediaţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Programul naţional de restructurare a Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva ar putea duce la concedierea colectivă a aproape 80% din angajaţii Direcţiei Silvice Suceava.

Conform directorului Direcţiei Silvice Suceava, Valerian Solovăstru, acest lucru ar fi posibil numai în condiţiile în care pădurile revendicate de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor ar fi retrocedate.

„Programul de restructurare aprobat de Guvern prevede reduceri de personal la Direcţiile Silvice la care suprafaţa administrată a scăzut, ca urmare a retrocedărilor. În cazul judeţului Suceava, restructurarea ar putea ajunge şi la aproape 80% din personal, dacă vor fi retrocedate pădurile revendicate de Arhiepiscopie. De fapt, cam toţi care ar pleca de la noi vor fi angajaţi la ocolul silvic privat care administrează pădurile Arhiepiscopiei, pentru că şi acolo trebuie asigurata paza şi să fie efectuate lucrări silvice”, a declarat Valerian Solovăstru.

Directorul celei mai mari direcţii silvice din ţară a precizat că în prezent nu se pune problema reducerii numărului de angajaţi, pentru că în majoritatea cazurilor de păduri retrocedate, proprietarii acestora au încheiat contract tot cu Direcţia Silvică Suceava, încât volumul de muncă este acelaşi.

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a solicitat retrocedarea unei suprafeţe de 192.000 hectare de pădure, prin Fundaţia Fondul Bisericesc Ortodox Român din Bucovina.

Practic, dacă instanţele judecătoreşti vor decide ca Arhiepiscopia să fie împroprietărită cu cele 192.000 de hectare, Direcţiei Silvice Suceava îi vor mai rămâne în administrare doar 50.000 de hectare de pădure din fondurile statului.

 

Concedieri colective pentru un număr de 7.048 salariaţi

 

Conform unei decizii a Guvernului, până la 31 decembrie 2008 trebuie finalizat programul de restructurare a Romsilva, care prevede concedieri colective pentru un număr de 7.048 salariaţi.

Iniţial, programul trebuia finalizat în primul trimestrul al anului 2007, dar până la sfârşitul anului 2006 au fost concediaţi 798 salariaţi, iar în primul trimestru al anului 2007 au fost concediaţi încă 195. Potrivit noilor prevederi, în semestrul al doilea al anului 2007 vor fi concediaţi colectiv un număr de 1.876 salariaţi ai Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva. Restul de 4.179 salariaţi vor fi concediaţi în cursul anului 2008.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 80% dintre angajaţii Direcţiei Silvice ar putea fi concediaţi.
 Vizualizări articol: 894 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
80% dintre angajaţii Direcţiei Silvice ar putea fi concediaţi2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei