Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 nov 2007 - Anul XII, nr. 270 (3643)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Muzică clasică

Concert extraordinar la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava găzduieşte luni, 19 noiembrie, la ora 18:30, un concert extraordinar cu muzică clasică – „Romanian Piano Trio”. Cu un program accesibil, dar de o importanţă culturală aparte, pianistul Horia Mihail (revenit în România ca solist concertist al Filarmonicii din Braşov după ce între anii 1999 şi 2002 a fost membru al catedrei de pian de la renumita universitate americană din Boston), violonistul Alexandru Tomescu (în prezent solist concertist al Formaţiilor Muzicale Radio după ce a dobândit o solidă experienţă sub îndrumarea lui Tibor Varga în Elveţia şi la Dallas, Texas) şi Răzvan Suma (doctorand la Universitatea de Muzică din Bucureşti, care a obţinut în anul 2002 diplomă de masterat de la Longy School of Music în Cambridge, Massachussets) vor oferi o seară de neuitat melomanilor, în general, dar şi tinerilor, elevilor care studiază şi apreciază muzica de cameră. Ei au ales pentru acest spectacol piese din repertoriul: Jean Sibelius, Edvard Grieg, Edward Elgar.

Artiştii susţin că ideea care îi uneşte, pe lângă pasiunea lor reală pentru acest gen, este „dorinţa de a prezenta melomanilor un repertoriu larg, în bună măsură neexplorat, într-o viziune nouă şi personală”. Ei încearcă prin aceste concerte susţinute în şcolile de muzică din ţară să depăşească barierele de comunicare dintre muzicieni şi public. Intrarea la concertul de luni, de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, este liberă.

 

Concert simfonic

 

Joi, 15 noiembrie, la ora 18:00, sunteţi invitaţi la un concert simfonic cu Filarmonica de Stat Botoşani (dirijor – Mihail Secikin, solist: Ilian Gârneţ – vioară), care va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava. În program: Ciprian Ion – Simfonia I (primă audiţie), J. Bramhs – Concertul pentru vioară şi orchestră în re major, J. Brahms – Uvertura festivă „Academica”. Un bilet costă 8 lei sau 5 lei (pentru elevi, studenţi, pensionari).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concert extraordinar la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”.
 Vizualizări articol: 892 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concert extraordinar la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei