Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 oct 2007 - Anul XII, nr. 237 (3612)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În septembrie

Amenzi de un miliard de lei pentru nerespectarea legislaţiei muncii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Bilanţul pentru luna septembrie a activităţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Suceava cuprinde 306 controale la tot atâtea societăţi active din judeţ. Cuantumul total al amenzilor aplicate luna trecută de inspectorii de muncă suceveni este de 98.900 de lei (989 de milioane de lei vechi). Cele mai multe abateri au fost constatate în domeniul relaţiilor de muncă, valoarea totală a celor 31 de amenzi aplicate ridicându-se la suma de 54.900 de lei (549 de milioane de lei). În domeniul sănătăţii şi securităţii muncii, amenzile au totalizat suma de 44.000 de lei (440 de milioane de lei vechi). Pe lângă cele 41 de amenzi aplicate de inspectorii de muncă, au fost încheiate şi 238 de procese verbale cu avertisment.

„Numărul mare de avertismente aplicate în această lună se explică prin faptul că legislaţia în domeniu este nouă. Fiecare societate trebuie să aibă o persoană instruită în cadrul cursurilor organizate de ITM, iar organizarea activităţii privind sănătatea şi securitatea în muncă necesită o perioadă mai lungă de timp”, a explicat inspectorul şef al ITM Suceava, Mihai Airinei.

Din numărul total de amenzi, 21 au fost aplicate societăţilor identificate că practică munca la negru.

În perioada 1-30 septembrie, la ITM Suceava au fost înregistrate 2.646 de noi contracte de muncă, în timp ce 2.382 de contracte au fost închise. Diferenţa activă de 336 de contracte de muncă este mult mai mică decât în lunile precedente, când această diferenţă era de aproximativ 1.000 de contracte. Acest lucru se explică prin faptul că, în septembrie, au încetat contractele de muncă pe perioadă determinată, semnate în special cu elevi şi studenţi ce lucrează pe perioada vacanţei.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi de un miliard de lei pentru nerespectarea legislaţiei muncii.
 Vizualizări articol: 837 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amenzi de un miliard de lei pentru nerespectarea legislaţiei muncii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează