Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 oct 2007 - Anul XII, nr. 237 (3612)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezvoltare

Bermas Suceava investeşte 3,7 milioane de euro în retehnologizare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
"

Producătorul de bere SC BERMAS SA Suceava va investi 3,7 milioane de euro, în anii 2007 şi 2008, în modernizarea instalaţiilor de producţie şi îmbuteliere. Decizia a fost luată de acţionarii firme sucevene, care la sfârşitul săptămânii trecute au aprobat programul de investiţii pentru următorii ani. Potrivit spuselor directorului economic al Bermas Suceava, Elena Anisoi, două din cele 3,7 milioane de euro urmează a fi asigurate în urma contractării unui credit. Ea a declarat că principala investiţie care se va realiza în perioada imediat următoare va fi în achiziţionarea unei linii de îmbuteliere a sticlelor de bere, conformă cu standardele şi cerinţele tehnice europene. Noua linie reprezintă nu mai puţin de 75% din cele 3,7 milioane de euro, iar în momentul în care va fi pusă în funcţiune va avea o capacitate de îmbuteliere de 25.000 de sticle/oră.

„Am semnat deja contractul cu o firmă din Germania pentru achiziţionarea acestei linii de îmbuteliere. Noua investiţie va aduce un plus de calitate în ceea ce priveşte îmbutelierea, dar şi calitatea berii noastre”, a declarat directorul economic al SC BERMAS Suceava. Elena Anisoi a precizat că se intenţionează ca linia tehnologică să fie pusă în funcţiune la capacitate maximă cel târziu în luna aprilie 2007. „Deoarece nu am luat decizia de a îmbutelia bere în recipiente din plastic, am hotărât că investiţia cea mai importantă ar fi în modernizarea liniei de îmbuteliere, astfel încât să putem veni pe piaţă cu produse din ce în ce mai calitative”, a subliniat Elena Anisoi. Ea a adăugat că o altă investiţie a SC BERMAS SA Suceava va fi în contractarea unei licenţe de producere a unui brand internaţional de bere, acest lucru urmând a se întâmpla cel mai probabil la începutul anului viitor.

Bermas a înregistrat în primele şase luni ale acestui an o cifră de afaceri de 11,78 milioane de lei (3,53 milioane de euro), în avans cu 9% faţă de perioada iulie-decembrie 2006. Profitul net al companiei a urcat în aceeaşi perioadă cu circa 25%, la 1,42 milioane de lei. Veniturile totale au crescut în perioada menţionată de la 12 milioane de lei la 13,7 milioane de lei, iar cheltuielile totale au depăşit 12 milioane de lei.

Producătorul de bere estimează pentru acest an o cifră de afaceri de 29 de milioane de lei, în creştere cu 12,4% faţă de nivelul de 25,8 milioane de lei consemnat în 2006.

Firma este controlată de două asociaţii ale salariaţilor, care deţin, cumulat, peste 51% din acţiuni. Titlurile Bermas Suceava sunt listate la categoria a doua a Bursei de Valori Bucureşti.

Nu în ultimul rând, trebuie precizat că în ultimii trei ani Bermas SA Suceava a primit din partea Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură trofeul pentru firma cu cel mai mare profit din judeţul Suceava.

„Preocuparea noastră cea mai mare este să investim în retehnologizarea fabricii, astfel încât să putem asigura o bere de calitate, competitivă pe piaţă. Şi de asemenea, intenţionăm ca în perioadă următoare să ne concentrăm atenţia asupra dezvoltării reţelei de desfacere a produselor”, a încheiat directorul economic al SC Bermas SA Suceava.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bermas Suceava investeşte 3,7 milioane de euro în retehnologizare.
 Vizualizări articol: 1361 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bermas Suceava investeşte 3,7 milioane de euro în retehnologizare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent