Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 dec 2012 - Anul XVII, nr. 285 (5190)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lista cu medicamentele şi materialele sanitare achiziţionate centralizat va putea fi actualizată

Ministerul Sănătăţii (MS) va elabora lista cu medicamentele, materialele sanitare şi echipamentele medicale care vor fi achiziţionate, pe acord cadru, pentru unităţile sanitare, aceasta putând să fie actualizată anual, în funcţie de necesităţi, arată un proiect de ordin al MS.

Instituţia a făcut public, pe site-ul propriu, proiectul de act normativ ce reglementează metodologia de organizare a licitaţiilor centralizate, care va fi în dezbatere publică până la 4 ianuarie 2013.

Conform documentului afişat pe www.ms.ro, toate licitaţiile care vor fi organizate la nivel centralizat se vor derula, transparent, electronic, prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (www.seap.ro).

Lista cu medicamentele, materialele sanitare şi echipamentele medicale care vor fi achiziţionate, pe acord cadru, pentru unităţile sanitare va fi elaborată de Ministerul Sănătăţii şi va putea fi actualizată anual, în funcţie de necesităţi, se arată în proiect.

Comisii ale Ministerului Sănătăţii, alcătuite din câte cinci persoane (trei experţi tehnici şi doi reprezentanţi ai ministerului), vor elabora documentaţiile de atribuire şi specificaţiile tehnice pentru produsele ce vor fi achiziţionate, potrivit proiectului.

Documentaţiile de atribuire vor fi transmise, pentru evaluare, unor experţi independenţi, care vor avea un punct de vedere tehnic asupra acestora.

În cazul în care există puncte de vedere diferite asupra conţinutului caietelor de sarcini, vor fi organizate şedinţe de mediere pentru definitivarea materialelor, se mai precizează în proiectul de ordin.

 

Alte condiţii

Proiectul mai prevede că toate procedurile se vor finaliza electronic şi că, înainte cu zece zile de demararea procedurilor de achiziţie de către firmele participante la licitaţii, vor fi organizate conferinţe de consens, mai exact întâlniri între operatorii economici interesaţi şi comisiile de realizare a documentaţiilor de atribuire, în scopul formulării de propuneri şi observaţii privind conţinutul acestor documente.

Tot în ceea ce priveşte organizarea licitaţiilor, participanţilor la licitaţie le vor fi solicitate mostre din produsele ofertate. De asemenea, vor fi specificaţii exacte privind serviciile de depozitare, distribuire sau service ale produselor licitate, după caz.

Mai mult, în premieră, firmele câştigătoare vor semna un angajament etic. Dacă operatorul economic nu va respecta codul etic, riscă să nu mai poată participa la licitaţii organizate de către Ministerul Sănătăţii, în următorii ani, se mai arată în proiect.

Ministrul Sănătăţii, Raed Arafat, a anunţat, luni, că spitalele îşi mai pot face propriile achiziţii doar pentru şase luni, ulterior acestea urmând să fie realizate centralizat, pentru mai mulţi ani, de către Ministerul Sănătăţii.

"Ordinul privind achiziţiile centralizate este la avizat în Ministerul Sănătăţii. Lucrăm inclusiv pe codul etic. Va ieşi ordinul pentru materialele pe care le vom achiziţiona în următorii ani. Pentru început, ordinul vizează achiziţiile foarte scumpe, dar şi cele ieftine, dar prin care se iau în cantităţi foarte mari", a mai spus Arafat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lista cu medicamentele şi materialele sanitare achiziţionate centralizat va putea fi actualizată.
 Vizualizări articol: 456 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lista cu medicamentele şi materialele sanitare achiziţionate centralizat va putea fi actualizată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei