Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 apr 2011 - Anul XVI, nr. 99 (4697)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Muncitorii români din Cipru au reluat protestele

Muncitorii români care au intrat în grevă în Cipru la începutul lunii au reluat, miercuri, protestele, informează MAE

"Pe data de 27 aprilie muncitorii români au reluat protestele. Misiunea diplomatică a contactat grupul de cetăţeni români şi Ministerul Muncii de la Nicosia care a informat că se încearcă organizarea unei întâlniri la care să participe cetăţenii români şi angajatorul", a declarat, ieri, Doris Mircea, director general de comunicare în MAE.

MAE a anunţat, sâmbătă, că Ambasada la Nicosia a fost în legătură permanentă cu un grup de muncitori români, angajaţi ai unei companii cipriote de transport, aflaţi în grevă din 8 aprilie, pentru a acorda asistenţa consulară specifică în astfel de situaţii.

Direcţia de Comunicare a MAE precizează că Ambasada României la Nicosia a fost în legătură permanentă cu grupul de muncitori încă de la izbucnirea conflictului de muncă, începând din data de 8 aprilie 2011, pentru a acorda asistenţa consulară specifică în astfel de situaţii. "În acest sens, ambasada României a făcut demersurile necesare şi a contactat autorităţile cipriote abilitate", menţionează sursa citată.

Potrivit MAE, Ambasada României la Nicosia a luat legătura cu Departamentul de mediere a conflictelor de muncă din cadrul Ministerului Muncii şi Asigurărilor Sociale din Republica Cipru, precum şi cu reprezentanţii Sindicatului Liber Muncitoresc (SEK), în cadrul căruia funcţionează un Birou de legătură pentru muncitorii români, pentru a semnala autorităţilor cipriote situaţia în care se află cetăţenii români.

"Muncitorii au fost primiţi în audienţă de ministrul cipriot al muncii, de ambasadorul României şi au avut sprijin zilnic din partea consulului. Departamentul pentru Relaţiile de Muncă din cadrul Ministerului Muncii şi Asigurărilor Sociale din Republica Cipru a demarat o anchetă privind posibila nerespectare a legislaţiei în domeniul muncii de către compania cipriotă angajatoare, anchetă care este în desfăşurare", se arată în comunicat.

Investigaţia pe probleme de muncă a autorităţilor cipriote nu a fost încă finalizată, menţionează sursa citată.

Reţinuţi pentru câteva ore - miercuri, potrivit presei - de poliţia cipriotă, muncitorilor nu li s-a adus nici o acuzaţie.

"În momentul reţinerii muncitorilor români de către Poliţia din R. Cipru, consulul României la Nicosia a luat imediat legătura cu autorităţile de poliţie, pentru a acorda asistenţa consulară specifică în asemenea cazuri. Muncitorii români au fost eliberaţi în câteva ore, iar în urma lor nu s-a reţinut nicio acuzaţie", menţionează sursa citată.

Presa a relatat despre un grup de 19 români, angajaţi ai unei firme de transport din Cipru, care au declanşat în 8 aprilie proteste faţă de angajator, acuzând tratamente discriminatorii şi abuzive.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Muncitorii români din Cipru au reluat protestele.
 Vizualizări articol: 380 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Muncitorii români din Cipru au reluat protestele0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei