Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 apr 2011 - Anul XVI, nr. 99 (4697)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mama lui Ioan Botiş, asociată în 2005 cu soţia acestuia într-o firmă de recalificare

Mama fostului ministru Ioan Botiş a fost asociată cu soţia acestuia într-o firmă pentru recalificarea forţei de muncă, înfiinţată în anul 2005, când Botiş era de un an director executiv al AJOFM Bistriţa-Năsăud, iar societatea a fost înregistrată tot la domiciliul acestuia, scrie "Q Magazine".

Conform "Q Magazine", debutul mamei lui Ioan Botiş în activităţile de selecţie şi plasare a forţei de muncă s-a produs în 2005, când fiul său deţinea deja de un an funcţia de director executiv al AJOFM Bistriţa-Năsăud.

Mama viitorului ministru, Ana Botiş, s-a asociat cu nora sa, Ligia Botiş, în firma Centrul de angajare şi recalificare Eurotehnologic SRL. Înregistrată ca şi fundaţia ce a generat scandalul recent tot la adresa de domiciliu a lui Nelu Ioan Botiş, firma a funcţionat până în septembrie 2010 în următoarea formulă de acţionariat: Ana Botiş - mama, cu 5% din acţiuni, iar Ligia Botiş - soţia, cu 95% din acţiuni. În imediata apropiere a datei la care Nelu Ioan Botiş a fost nominalizat ca ministru al Muncii, firma Centrul de angajare şi recalificare Eurotehnologic SRL a fuzionat cu o altă firmă a familiei, SC Mobil Construct SRL, ce produce mobilă. După această fuziune, mama ministrului nu şi-a mai menţinut nici un procent în afacere, preferând să se retragă, mai scrie "Q Magazine".

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie în legătură cu situaţia fostului ministru al Muncii, Ioan Botiş, cerând procurorilor să-l cerceteze pe acesta pentru conflict de interese.

Inspectorii ANI susţin că sunt indicii temeinice că fostul ministru al Muncii, Ioan Botiş, ar fi săvârşit infracţiunea de conflict de interese, potrivit art.253 indice 1 Cod penal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mama lui Ioan Botiş, asociată în 2005 cu soţia acestuia într-o firmă de recalificare.
 Vizualizări articol: 387 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mama lui Ioan Botiş, asociată în 2005 cu soţia acestuia într-o firmă de recalificare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei