Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 apr 2011 - Anul XVI, nr. 99 (4697)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MAE a primit de la Tarom factura pentru cursa de repatriere a românilor rezidenţi în Japonia

MAE a primit de la Tarom factura pentru cursa aeriană de repatriere a cetăţenilor români rezidenţi în Japonia, în valoare de peste un million de lei, Ministerul urmând să le comunice celor repatriaţi suma pe care o au de plătit.

"MAE a solicitat Companiei Tarom executarea unui zbor pe ruta Bucureşti-Tokyo-Seul-Bucureşti pentru preluarea cetăţenilor români rezidenţi în Japonia. MAE a primit de la Compania Tarom în data de 20 aprilie factura aferentă în valoare de 1.041.521,48 lei. A fost întocmită documentaţia de plată conform procedurii de aplicare a ordinului Ministerului Finanţelor Publice 1792/2002, iar în momentul de faţă documentaţia îşi urmează cursul de avizare şi aprobare, urmând a fi efectuată plata", a declarat Doris Mircea.

Ea a explicat că Ministerul va comunica în viitorul apropiat cetăţenilor români repatriaţi suma pe care trebuie să o achite.

O aeronavă TAROM cu destinaţia Bucureşti - Tokyo - Bucureşti a repatriat, în martie, pe aeroportul "Henri Coandă", aproape 30 de români din Japonia, majoritatea femei şi copii.

Unele dintre persoanele repatriate şi-au exprimat nemulţumirea faţă de faptul că autorităţile române le-au cerut să achite biletele de avion, respectiv 1.000 de euro pentru adulţi şi 500 de euro pentru copii.

Premierul Emil Boc declara că statul român acoperă doar o parte din costul de transport al cetăţenilor români din Japonia care vor să revină în ţară, iar aceştia trebuie să suporte la rândul lor anumite cheltuieli, prin angajamente de plată, deoarece pe bani publici nu pot fi făcute acte de caritate. El a răspuns astfel întrebat de jurnalişti cum comentează faptul că mulţi dintre românii aflaţi în Japonia s-au plâns de faptul că nu au avut bani pentru transportul în ţară, deşi au dorit să revină în România.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, declara că biletele de avion pentru repatrierea românilor din Japonia au fost subvenţionate de stat, au avut un "tarif rezonabil", altfel ar fi costat 2.000-3.000 de euro şi a considerat drept "acuzaţie infamă" criticile privind o posibilă speculă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAE a primit de la Tarom factura pentru cursa de repatriere a românilor rezidenţi în Japonia.
 Vizualizări articol: 364 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MAE a primit de la Tarom factura pentru cursa de repatriere a românilor rezidenţi în Japonia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei