Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 iun 2010 - Anul XV, nr. 126 (4417)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Salariile în MCPN: ministrul - 7.643 de lei, secretarul de stat - 6.691 de lei

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, are un salariu brut de 7.643 de lei, în timp ce singurul secretar de stat din minister, Vasile Timiş, are un salariu de 6.691 de lei, acestea fiind cele mai mari salarii la Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional (MCPN).

Potrivit listei cu salariile brute ale angajaţilor din MCPN, alcătuite conform statului de funcţii, în aprilie 2010, salariile din instituţie pornesc de la 844 de lei - cel al bufetierului - ajungând la 7.643 de lei, cel încasat de ministrul Culturii.

În topul celor mai mari salarii din minister urmează cel al secretarului de stat, cu un cuantum brut de 6.691 de lei, şi cel al subsecretarului de stat, post ocupat de Irina Cajal, în cuantum de 5.648 de lei. Postului de secretar general, ocupat de Mircea Staicu, îi este atribuit un salariu brut de 4.863 de lei, iar celui de secretar general adjunct, unul de 4.282 de lei.

Postul de secretar general adjunct a fost creat în februarie, ca şi cel de subsecretar de stat, şi este ocupat din 2 aprilie, temporar, prin detaşare, de Mihaela Kaitor, fost director de comunicare în Corpul de Control al Guvernului.

Directorul de cabinet al ministrului are un salariu de 3.046 de lei, în timp ce şeful de cabinet sau consilierul fără grad care lucrează cu jumătate de normă au cele mai mici salarii din cabinet, fiecare circa 1.380 de lei. Cabinetul ministrului are 15 angajaţi.

Directorul Direcţiei patrimoniu cultural are salariul de 4.424 de lei, managerul Direcţiei artele spectacolului, cinematografie, audiovizual are 4.230 de lei, în timp ce salariul şefului Biroului cultură scrisă, biblioteci, departament care mai cuprinde doar un post de consilier, este de 3.539 de lei.

Cel mai mare salariu al unui consilier este de 4.247 de lei, cele mai mici salarii de consilieri fiind în jur de 1.200 de lei.

Printre cele mai mici salarii din minister sunt, pe lângă cel al bufetierului, de 844 de lei, cel al magazinerului, de 893 de lei, dar şi un salariu de consilier gradul asistent (treapta 3 de salarizare) de la Direcţia patrimoniu, care este de 945 de lei.

În sumele trecute pe lista postată pe site-ul ministerului sunt incluse, unde este cazul, cele două tipuri de sporuri de care pot beneficia angajaţii MCPN, respectiv sporul de conducere, de 50% (directori, şefi servicii etc.), şi sporul de vechime, care porneşte de la 5%, pentru angajaţii cu o vechime mai mare de trei ani, şi creşte până la 25%, pentru cei cu o vechime de peste 20 de ani.

În prezent, Ministerul Culturii are 121 de angajaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salariile în MCPN: ministrul - 7.643 de lei, secretarul de stat - 6.691 de lei.
 Vizualizări articol: 694 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salariile în MCPN: ministrul - 7.643 de lei, secretarul de stat - 6.691 de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei