Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 iun 2010 - Anul XV, nr. 126 (4417)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Au tăiat şinele

Urmărire de trei ore, după hoţii care furaseră 36 de metri de cale ferată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru hoţi care au furat, ieri dimineaţă, 36 de metri de cale ferată, încărcând şinele într-o căruţă şi transportându-le spre casă, au fost interceptaţi de poliţie, după o urmărire de aproximativ trei ore oamenii legii punând mâna doar pe unul dintre autori, coordonatorul acţiunii, prinderea celorlalţi fiind acum o chestiune de timp.

Din ancheta oamenilor legii de la Serviciul Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava rezultă că indivizii au început să desfacă elementele de prindere a căii ferate şi să o secţioneze de acum două zile, lucrând seara şi dimineaţa, la adăpostul unei zone forestiere.

 

Al treilea furt de cale ferată, în zona Straja

Furtul s-a produs între staţiile Gura Putnei – Straja, pe sectorul de linie ferată Gura Putnei – Nisipitu, închis circulaţiei după inundaţiile din 2008, când puhoaiele au transformat linia, pe mai multe porţiuni, într-o adunătură de fiare încovoiate, deformate ori rupte. Kilometri întregi de cale ferată sunt însă în stare bună, astfel că tentaţia pentru hoţi nu a întârziat să apară.  Primele două furturi s-au petrecut anul trecut, în zona Straja, pe porţiuni „ascunse” în pădure, dintr-un loc fiind sustrase trei şine a câte 12 metri fiecare, iar în celălalt patru şine a câte 15 metri. 

Lucrurile s-au liniştit apoi, până acum câteva zile, când un grup de indivizi a pus la cale un plan de furt masiv de cale ferată.

După cum a precizat agentul şef Dumitru Strungariu, şeful Postului Transporturi Feroviare Rădăuţi, în zorii zilei de ieri se adunaseră informaţii că un grup de indivizi „lucrează” la demontarea căii ferate, într-o zonă de pădure dintre staţiile Gura Putnei – Straja. Alături de agentul şef principal Vasile Ivănuşcă, de la Postul TF Dorneşti, acesta a plecat în urmărirea hoţilor, în jurul orei 6.00. Indivizii încărcaseră deja într-o căruţă nouă bucăţi de şină, a câte patru metri fiecare şi, a rezultat din cercetările ulterioare, se îndreptau spre domiciliul lor (Laura – Vicovu de Sus).

 

Le-au luat urma şi au ajuns acasă la coordonatorul acţiunii

„Au vrut să iasă la stradă, însă au renunţat, pentru că au văzut o maşină a Poliţiei de Frontieră, după care au trecut apa şi, printr-o zonă accidentată, au luat-o spre Vicov. Noi le-am luat urma, am trecut inclusiv apa şi i-am căutat până în jurul orei 9.00, când am ajuns chiar la domiciliul unuia dintre autori, unde am găsit şi căruţa”, a precizat agentul şef.

Individul prins este Maricel Betean, el alegându-se cu dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. În acţiunea de urmărire a hoţilor de cale ferată au oferit sprijin şi poliţiştii de frontieră şi poliţiştii de la Postul comunal Straja, de asemenea în cercetările ulterioare fiind implicaţi şi oameni ai legii de la Poliţia municipiului Rădăuţi.

Anchetatorii încearcă să afle acum dacă furturile de anul trecut au fost comise de aceeaşi grupare, de asemenea o enigmă fiind şi cum aveau de gând să valorifice aceştia linia ferată, cel puţin teoretic aceasta fiind greu de vândut la un centru de colectare.
De precizat că la locul unde s-a produs furtul au mai fost găsite patru şine de cale ferată demontate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Urmărire de trei ore, după hoţii care furaseră 36 de metri de cale ferată.
 Vizualizări articol: 2346 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Urmărire de trei ore, după hoţii care furaseră 36 de metri de cale ferată5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
( 2 iun 2010, 01:29:54
Daca se lucreaza la saracirea cu orice chip a acestui popor, cu frica spun ca actiunile de acest fel se vor inmulti, nu vreau sa scriu mai mult ca sa nu dau idei, mi-e groaza insa de ceea ce va ajunge tarisoara noastra. Cind un stat are un anumit standard de existenta, proprii locuitori nu-si iau sinele de sub tren, ....vin sarantocii din alte state si fac minuni, ....dar deocamdata noi suntem acei sarantoci.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei