Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 iun 2010 - Anul XV, nr. 126 (4417)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Presa internaţională scrie despre greva angajaţilor români din sectorul public

Zeci de mii de funcţionari publici români au intrat în grevă ieri împotriva măsurilor de austeritate ale Cabinetului condus de Emil Boc, relatează presa internaţională, care notează că Guvernul român îşi va asuma răspunderea în Parlament pentru programul său de reducere a salariilor şi pensiilor.

Zeci de mii de profesori, gardieni din închisori, angajaţi municipali şi infirmiere erau în grevă ieri în România, pentru a protesta faţă de planul de austeritate al Guvernului, ce prevede reducerea cu 25 la sută a salariilor angajaţilor din sectorul public şi cu 15 la sută a pensiilor şi indemnizaţiilor de şomaj, scrie Agenţia France Presse. Profesorii, ca şi o parte a angajaţilor din administraţiile centrale şi locale se află în grevă pe termen nelimitat. Această grevă intervine în contextul în care Guvernul de centru-dreapta al premierului Emil Boc urmează să îşi asume răspunderea în Parlament în legătură cu programul de măsuri de austeritate ce va fi pus în aplicare din iunie şi până la sfârşitul anului 2010.

Zeci de mii de funcţionari publici au intrat în grevă, pentru a protesta faţă de decizia Guvernului de a reduce cu un sfert salariile, în scopul diminuării deficitului bugetar, relatează şi Associated Press, care subliniază însă că au intrat efectiv în grevă mult mai puţini angajaţi decât cei 700.000 pe care îi estimaseră sindicatele.

Site-ul novinite.com preciza că sute de mii de salariaţi din sectorul public din România erau aşteptaţi să intre în grevă ieri. Sursa îl citează pe liderul sindical al Cartel Alfa, Bogdan Hossu, care susţine că aproximativ 700.000 de medici şi angajaţi din domeniul medical, profesori şi alţi salariaţi din sectorul public urmează să ia parte la grevă. Potrivit sindicatelor, o parte a angajaţilor din serviciile de transport subteran şi de suprafaţă vor organiza o grevă marţi, într-un gest de "solidaritate". Pensionarii intenţionează de asemenea să protesteze faţă de reducerea preconizată a pensiilor.

Agenţia germană DPA menţionează că măsurile luate de Guvernul român sunt destinate menţinerii deficitului sub pragul de 6,8 la sută, aşa cum a stipulat Fondul Monetar Internaţional, care a acordat ţării un împrumut de 20 de miliarde de euro. Potrivit analiştilor, Cabinetul lui Emil Boc ar urma să se menţină la putere după votul în Parlament privind măsurile de austeritate propuse de Executiv, notează DPA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Presa internaţională scrie despre greva angajaţilor români din sectorul public.
 Vizualizări articol: 496 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Presa internaţională scrie despre greva angajaţilor români din sectorul public0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei