Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 iun 2010 - Anul XV, nr. 126 (4417)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Colegiul „Alexandru cel Bun”

Greviştii le-au bătut obrazul profesorilor „de împrumut” veniţi la bacalaureat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dascălii de la Colegiul Tehnic „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului au ales ieri o metodă inedită de a protesta împotriva colegilor lor de breaslă, spărgători de grevă, care au venit la şcoala menţionată pentru a fi evaluatori la examenul de bacalaureat. Astfel, ieri dimineaţă, când comisia de bacalaureat trebuia să ajungă la Colegiul Tehnic „Alexandru cel Bun”, profesorii şcolii s-au adunat în faţa liceului şi au creat un culoar prin care au trecut „spărgătorii de grevă”, pentru a le „bate obrazul” pentru că au renunţat la proteste şi au acceptat să participe la examen. „Sunt colegi de-ai noştri, veniţi din alte şcoli să spargă practic greva pe care am declanşat-o aici. Când colegul tău vine şi face aşa ceva este o concepţie pe care nu o înţelegem”, a declarat unul dintre profesorii de la Colegiul Tehnic „Alexandru cel Bun”, liceu unde toţi dascălii au semnat în favoarea declanşării protestelor pe termen nelimitat.

 

Elevii solidari cu profesorii lor

Pentru a-i face să se simtă cu adevărat trădători, dascălii de la Colegiul Tehnic „Alexandru cel Bun” au aşezat în curtea şcolii şi în sălile de examen manechini cu câte un leu în mână şi cu un afiş lipit cu mesajul „Eu sunt profesor evaluator la examenul de bacalaureat 2010”. Potrivit profesorilor de la colegiul humorean, „manechinul reprezintă exact ceea ce sunt colegii noştri trădători, şi anume nu au nimic în cap şi s-au vândut pentru nimic”. Totodată, pe trunchiurile copacilor din curtea şcolii au fost lipite afişe cu mesajul „Ruşine trădătorilor”.

Cadrele didactice de la Colegiul „Alexandru cel Bun” sunt extrem de indignate de modul în care Inspectoratul Şcolar a organizat examenul de bacalaureat de ieri. „Au venit inspectori şcolari la examen şi prin şantaj au adus profesori înlocuitori la examen. Au venit cadre de orice pregătiri, unii chiar necalificaţi. A fost o situaţie intolerabilă, am fost sfidaţi”, a declarat un cadru didactic al Colegiului din Gura Humorului.

„Prin atitudinea noastră de ieri le-am arătat că sunt penibili în frica şi pioşenia lor faţă de Inspectoratul Şcolar”, a mai declarat unul dintre profesorii grevişti.

Profesorii sunt şi mai nemulţumiţi de faptul că IŞJ l-a trimis la şcoală pe inspectorul Puiu Şpac, pentru a se ocupa de organizare, pentru a mobiliza oamenii şi a-i convinge pe elevi să intre la examen.

Pentru a se solidariza cu dascălii lor, elevii de clasa a XII-a veniţi la şcoală să susţină proba de competenţe lingvistice la o limbă străină din cadrul bacalaureatului au refuzat să intre în sălile de examen şi au anunţat că nu vor să susţină proba. „Într-un moment de entuziasm, elevii de clasa a XII-a s-au solidarizat cu profesorii lor şi au anunţat că nu vor să susţină proba C a bacalaureatului. Ulterior, li s-a explicat care sunt riscurile pierderii examenului şi au intrat în săli şi proba s-a desfăşurat în condiţii normale”, a declarat directorul colegiului, Mihaela Ursaciuc.

 

Bacalaureatul s-a susţinut în condiţii normale

Aceasta a mai declarat că „profesorii din comisia de bacalaureat nu au fost opriţi să intre în şcoală şi nici nu au fost violenţe”. Comisia de bacalaureat de la Colegiul Tehnic „Alexandru cel Bun” este integral formată din profesori din afara liceului, întrucât vineri, când au fost consultaţi, profesorii de la „Alexandru cel Bun” au anunţat că nu intră în bacalaureat.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Suceava, Laura Hacman a declarat că „proba de bacalaureat a început la timp, fără întârzieri şi s-a derulat în condiţii normale”.

Deşi bacalaureatul a decurs în cele din urmă în condiţii normale, profesorii de la Colegiul Tehnic „Alexandru cel Bun” au anunţat că nu renunţă la proteste şi nici astăzi nu vor intra la ore.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Greviştii le-au bătut obrazul profesorilor „de împrumut” veniţi la bacalaureat.
 Vizualizări articol: 3491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 15 voturi
Greviştii le-au bătut obrazul profesorilor „de împrumut” veniţi la bacalaureat4.4515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari trimis de
( 1 iun 2010, 11:24:52
Desi sunt dascal la o scoala din Suceava, mi-e rusine sa recunosc acest lucru. Va felicit stimati colegi de unitatea de care ati dat dovada. Va puteti mandri cu adevarat cu numele de dascal! Imi pare rau ca nu fac parte din colectivul vostru.
2.   BRAVO trimis de
( 1 iun 2010, 11:28:03
Felicitari colectivului de la Alexandru cel Bun pt unitate, perseverenta si pt taria de caracter de care au dat dovada. Daca toti profesorii ar fi procedat la fel, cu siguranta greva noastra si-ar fi atins unul din scopuri si am fi putut spera macar la o solutie. Se pare insa ca in cele mai multe cazuri presiunile si santajul si-au spus cuvantul ...
3.   Profeserii nu au o responsabilitate fata de elevi? trimis de
( 1 iun 2010, 14:04:11
dar cand e vorba de bani nimic nu mai conteaza. faceti greva dupa ce terminati bac-ul. nu nenorociti elevii acum cand au nevoie de diplome pt a intra la o facultate sau ce alte planuri au tinerii
4.   Gresit! trimis de
( 1 iun 2010, 14:40:40
stimabile ciuc007, cand i-or plati elevii pe profesori, atunci vor avea profii o responsabilitate fata de elevi; dupa ce termina bac-ul, elevii pleaca in vacanta prin strainataturi , iar profii traiesc de pe o zi pe alta pana in octombrie (cand se da primul salariu din anul scolar viitor); si profii au copii, care ar trebui macar sa aiba ce sa manance in perioada vacantei; de altfel, sunt convins ca dumneata, daca n-ai primi salariul, ti-ai face treaba cu o constiinciozitate iesita din comun; LASA-NE.......!!!
5.   ROMANIA.... trimis de
( 1 iun 2010, 18:54:28
zicea cineva sa dea profesorii BAC-ul si dupa aia sa faca greva. Sunteti nebuni? dupa aia nu-i mai baga nimeni in seama. ar fi fost singura metoda de santaj si ma refer ca un lucru pozitiv la adresa nemernicilor din conducerea tarii. dar nici o problema platesti un profesor pensionar cu doi lei si daca trebuie ii mai dai doi lei si corecteaza el lucrarile la BAC. .........am mai spus domnilor profesori mi-e mila de voi de cat de usor sunteti manipulabili
6.   Greva generala trimis de
( 1 iun 2010, 19:53:20
Si la Colegiul "Nicu Gane" este greva. Vedeti imagini de la greva pe pagina colegiului, vvv.nicugane.ro
7.   Asta da! trimis de
( 2 iun 2010, 18:58:29
Merita toate felicitarile cadrele didactice ale acestui colectiv pentru comportamentul lor demn! Asta este un comportament ce-ar trebui sa fie model al societatii democratice ce inca nu vrea sa se instaureze in Romania. Nu mai vreau sa discut despre comportamentul unor indivizi ce si-au vandut, pentru cativa firfirici, orice urma de demnitate si de omenie, inlocuindu-i pe grevisti, decat ca este jalnic! Si un punct de vedere personal: am vazut unii oameni in varsta, pensionari, condamnand atatea cereri salariale ale profesorilor; imi permit sa le spun ca fondurile de pensie se formeaza din contributiile fiecarui salariat la fondul de pensie si ca orice diminuare a salariilor diminueaza si FONDUL DE PENSII, de aceea pensionarii ar trebui sa sustina orice revendicare salariala, atat timp cat e temeinic argumentata!!! Guvernantii exact de asta urmaresc dezbinarea intre diferitele categorii sociale, ca sa nu castige niciuna din ele!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei