Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 iun 2010 - Anul XV, nr. 126 (4417)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Situaţie

Grevă spartă în zeci de şcoli din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anunţată cu surle şi trâmbiţe şi după ce s-a preconizat că va duce chiar la îngheţarea anului şcolar, greva dascălilor suceveni a fost spartă în unele şcoli din judeţ chiar din prima zi de proteste, iar în unele cazuri nici măcar nu a mai început.

Deşi, potrivit liderilor de sindicat, toate şcolile trebuiau să intre în grevă, cu excepţia Şcolii din Grămeşti, unde profesorii au stabilit încă de vineri că nu intră în grevă, ieri, în mai multe unităţi de învăţământ activitatea educaţională a decurs normal, iar profesorii nu au mai început protestul.

La Şcoala din Grămeşti, liderul de sindicat al dascălilor de aici, Constantin Citra, a declarat că „săptămâna trecută s-a făcut un referendum şi majoritatea profesorilor au fost pentru intrarea în grevă”. Lucrurile s-au schimbat mai târziu, când dascălii au aflat că sunt în judeţ colegi de-ai lor care intră la examenul de bacalaureat, deşi au spus că sunt în grevă.

„Nu li s-a părut normal, ori sunt în grevă, ori nu, şi din acest motiv am organizat un nou referendum şi profesorii au decis să vină azi (nr.-ieri) la ore”, a mai spus liderul de sindicat din Grămeşti. „Dacă dascălii din Grămeşti nu au participat la prima zi de grevă generală, asta nu înseamnă că lucrurile nu se pot schimba”, a spus Citra. Potrivit acestuia, profesorii vor fi din nou consultaţi şi, în funcţie de opţiunile acestora, se va stabili planul protestelor următoare.

 

Grevă de câteva ore la Colegiul „Ştefan cel Mare”

Şi la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava, profesorii au renunţat la grevă la doar câteva ore după declanşarea ei, iar motivul a fost acelaşi cu cel al cadrelor didactice din Grămeşti.

„Iniţial, vineri,  toţi profesorii, cu excepţia a două cadre, au spus că sunt în grevă şi că nu intră în examenul de bacalaureat. Azi, (n.r. ieri), am avut surpriza să constat că întreaga comisie de bacalaureat este formată integral din cadre din şcoală”, a declarat Costică Costan, liderul de sindicat al dascălilor de la „Ştefan cel Mare”. În consecinţă, liderul de sindicat s-a consultat din nou cu dascălii, iar aceştia au decis să renunţe la protest chiar de ieri după-amiază.

Cele două unităţi de învăţământ menţionate până acum nu sunt singurele şcoli în care greva nu s-a organizat deloc sau a fost spartă la puţin timp după debutul ei.

Potrivit preşedintelui Sindicatului „Bucovina-Rădăuţi”, Gheorghe Şorodoc, dascălii de la Grămeşti şi de la Şcoala Nr. 3 din Marginea nu au intrat ieri în grevă, însă situaţia se poate schimba în a doua zi de proteste.

Preşedintele Sindicatului Judeţean „Spiru Haret” din Suceava, Constantin Cernica, a spus că la nivelul sindicatului pe care îl reprezintă, „din cele 176 de şcoli cu personalitate juridică în care avem membri, în 16 unităţi nu s-a declanşat greva generală”. Astfel, potrivit liderului de sindicat Constantin Cernica, la şcolile Berchişeşti, Ciprian Porumbescu, Bălăceana, Liteni, Udeşti (şcoala de centru), Vama, Frumoasa, Bucşoaia (şcoala de centru), Ostra, Broşteni, Dorna Candreni, Şcoala 1 Vatra Dornei şi Şcolile Nr. 1 şi 3 din Fălticeni nu s-a făcut ieri grevă generală. „Este posibil ca unii să mai iasă din grevă acum, alţii să intre, avem consultări cu liderii din şcoli şi vedem cum stau lucrurile şi unde ne situăm”, a mai declarat Constantin Cernica.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grevă spartă în zeci de şcoli din judeţ.
 Vizualizări articol: 1162 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 8 voturi
Grevă spartă în zeci de şcoli din judeţ4.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Spargatori de greva...! trimis de
( 1 iun 2010, 11:53:49
Ce nu stie Inspectoratul Scolar Sv, Ministerul inavatamatului si liderii sindicali, este faptul ca ...invatamantul din jd.Suceava, ca si din tara...este in "greva"...generala...de mai bine de 6-8 ani...De ce nu propun liderii sindicali ca profesorii si invatatorii sa fie platiti.,..functie de performanta...!!!? Olimpici, admiteri...si nu in ultimul rand...teste date de o comisie de specilitate( brigada)...constituita la niveel de inspectorat...la toate nivelurile...!
dar cu corectura la...sv...!!
Facem o ...experinta domnule...Carcalete...!
Publicati rezultatele in media...si-o sa fie,....super...!
O ...greva placuta in ...continuare ...sa aveti parte...!
DE TOT!!!!
2.   Lasilor trimis de
( 1 iun 2010, 18:46:28
domnilor profesori va respect foarte mult dar............mi-e rusine sa va spun ca sunteti niste lasi. cati ati participat la greva? foarte putini. si mai spuneti ca aveti salarii mici? si ca nu se mai poate.........atat timp cat nu ati facut scandal poate ca va meritati soarta. isi bat joc guvernantii de foarte mult timp de voi dar din cate vad sunteti fabulos de usor de manipulat........plangeti ca aveti salarii mici? ....sunt constient de asta dar vi le asumati pentru ca nu iesiti in strada
3.   Sot de profesoara trimis de
( 1 iun 2010, 19:03:11
Presiunile facute asupra celor mai multi profesori cred ca au fost de nedescris. Pacat ca acestei tagme ii lipseste minimum de verticalitate. Pomenile primite de unii pentru a participa la bac nu inseamna ca trebuie sa cedati. Se pare ca regimul basescu a reusit sa dezbine si profesorii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei