Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 mai 2010 - Anul XV, nr. 124 (4415)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fost secretar din MS spune că există clinici private care încasează bani pe analize care nu se fac

Un fost secretar general din Ministerul Sănătăţii, care a fost şi director al Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, susţine că există clinici medicale particulare care încasează bani pentru analize medicale de laborator, dar care, în realitate, nu fac aceste analize.

Medicul Bogdan Nica, membru PNL Prahova, fost director al Direcţiei de Sănătate Publică Prahova şi fost secretar general în Ministerul Sănătăţii în perioada în care acest minister era condus de Eugen Nicolăescu, a afirmat, într-o conferinţă de presă, susţinută la sediul PNL Prahova, că ştie de existenţa unor clinici particulare care spun că fac analize de laborator, însă în realitate rezultatele sunt trecute doar pe hârtie fără ca aceste analize să fie realizate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Voi nu aţi auzit de oameni care scriu analize, dar nu le fac? Vă spun eu că există", a afirmat Nica.

Bogdan Nica a mai spus că pentru patronii de clinici particulare situaţia actuală este una foarte dificilă, după ce Casa de Asigurări de Sănătate a scăzut valoarea deconturilor pentru unele servicii sanitare care erau făcute de aceste clinici şi pentru care unităţile respective primeau bani de la CAS.

Nica a precizat că în aceste condiţii nu este exclus ca patronii clinicilor private să recurgă la reactivi chinezeşti, de proastă calitate, a căror utilizare ar face irelevant rezultatul analizelor.

"Profitul pe analize de laborator, în condiţiile concurenţiale de astăzi este undeva la 15 la sută şi întrebaţi pe orice furnizor de analize din România, că nu poţi să-ţi permiţi mai mult, pentru că reactivii se importă. Ai o variantă ca să ai profit mai mare: chinezării. În condiţiile alea nu ştii ce rezultate îi mai dai omului. La explorări funcţionale imagistice: radiografii, tomografii, ecografii, 25 la sută este sub decontul de anul trecut (n.r. - decontul făcut de CAS în baza contractelor cu clinicile particulare care fac astfel de explorări). Profitul era de 5 - 15 la sută pe nişa asta. Nu ai cum să faci profit decât dacă ai o masă foarte mare de pacienţi. De unde, dacă le scad salariile? Şi atunci, vrând - nevrând, orice patron de firmă o să aibă două soluţii: ori merge pe zero şi îşi păstrează clientela şi standardul chit că moare de foame, ori vrea să câştige cât a câştigat anul trecut şi reduce foarte mult calitatea, sau reduce personalul, deci mai dă nişte oameni afară", a mai spus Nica.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fost secretar din MS spune că există clinici private care încasează bani pe analize care nu se fac.
 Vizualizări articol: 444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fost secretar din MS spune că există clinici private care încasează bani pe analize care nu se fac0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei