Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 sep 2008 - Anul XIII, nr. 215 (3896)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Recomandări

UE: Europenii ar trebui să consume produse alimentare de la fermieri

Reprezentanţii Uniunii Europene vor ca oamenii să consume mai multe produse alimentare de calitate, de la fermierii din spaţiul european şi sunt dispuşi să eticheteze astfel de produse pentru a-şi atinge scopul, informează Reuters.

"Cum globalizarea scade în avânt şi lumea se micşorează, ţările în dezvoltare, cu preţuri de producţie mici concurează acerb cu fermierii UE. Competiţia este în creştere, atât în ceea ce priveşte bunurile agricole, cât şi în ceea ce priveşte produsele cu valoare adăugată", notează un document de discuţie al Comisiei Europene, privind politici alimentare.

Documentul aduce în discuţie politicile UE privind etichetarea produselor, standardele de marketing - precum dimensiunea permisă pentru ouă - şi fermele organice, cu modalităţi de promovare a acestora - un sector de nişă în Europa şi unde cererile consumatorilor depăşesc cu mult oferta.

"Piaţa mâncării organice în Europa continuă să fie destul de fragmentată de-a lungul politicilor naţionale. (...) Supermarketurile naţionale tind să stocheze produse atestate de autorităţile naţionale, deşi toate operează sub standardele organice ale UE", mai arată documentul citat.

Alte subiecte vizate de UE includ sistemul de protejare a hranei şi a numelor de produse fermiere - precum vinurile Chablis şi Rioja, şunca de Parma şi brânza Manchego -, dar şi cât de mult pot fi protejate produsele pe piaţa exporturilor, acolo unde acordurile de recunoaştere bilaterală cu Bruxelles-ul sunt, adesea, aplicate.

"Sunt aproximativ 3.000 de indicaţii geografice protejate în UE, iar multe dintre acestea nu vor fi exportate, dar se ridică problema dacă este justificată protejarea tuturor acestor nume", notează documentul de discuţie.

O altă idee vehiculată de Comisia Europeană este că produsele care sunt în acord cu standardele UE ar putea avea un logo special, cu etichetare deosebită pentru cele care provin de la ferme.

"Trebuie să existe o conexiune mai eficientă între standardele pentru fermieri respectate de toţi agricultorii UE şi produsul ce rezultă. Dacă standardele UE pentru fermieri ar fi mai bine cunoscute şi recunoscute de consumatori, ar putea deveni un avantaj pentru strategia de marketing", mai arată documentul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului UE: Europenii ar trebui să consume produse alimentare de la fermieri.
 Vizualizări articol: 477 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
UE: Europenii ar trebui să consume produse alimentare de la fermieri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei