Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 mai 2011 - Anul XVI, nr. 121 (4719)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Simirad:Dacă vicepreşedinţii CJ se mută în corturi în faţa instituţiei le dau voie să facă şi grătar

Miercuri, 25 Mai 2011 (16:02:11)

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Constantin Simirad, susţine că vicepreşedinţii instituţiei Victor Chirilă şi Constantin Adăscăliţei ar trebui să demisioneze pentru că oricum nu fac nimic, iar dacă aceştia îşi vor muta birourile în corturi, în faţa CJ, le va da voie să facă şi un grătar.

Constantin Simirad a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că vicepreşedinţii CJ Victor Chirilă şi Constantin Adăscăliţei ar trebui să-şi dea demisia din funcţiile pe care le deţin, pentru că oricum nu fac nimic, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Simirad a adăugat că analizează varianta să le ia toate atribuţiile pe care cei doi adjuncţi ai săi le mai au.

"Ar trebui să-şi dea demisia că oricum nu fac nimic. Analizez serios să le iau şi atribuţiile care le mai au, pentru că nu pot avea încredere în ei”, a spus Constantin Simirad.

Întrebat cum comentează anunţul celor doi vicepreşedinţi că îşi vor muta birourile în corturi pe care le vor instala în faţa instituţiei, Simirad a spus că salută iniţiativa subordonaţilor săi.

"Acolo le e locul, în cort. Cum să nu le dau voie? Le dau voie să facă şi grătar. Şi aşa nu au ce face în Consiliul Judeţean, măcar să se simtă bine”, a afirmat Simirad.

Vicepreşedintele CJ Constantin Adăscăliţei (PSD) a afirmat, miercuri, că el şi celălalt vicepreşedinte al instituţiei, liberalul Victor Chirilă, nu au renunţat la ideea de a-şi amplasa birourile în corturi, în faţa sediului CJ.

"Nu avem gata bannerele cu semnele instituţiei pe care să le punem pe corturi, iar în plus juriştii primăriei analizează legalitatea unei astfel de acţiuni”, a afirmat Constantin Adăscăliţei.

El a mai spus că în cazul în care şeful CJ le va retrage toate atribuţiile va depune plângere la Parchet împotriva lui Simirad.

"Ne aşteptam la această reacţie. Împreună cu domnul Chirilă vom face plângere la Parchet împotriva lui Simirad, pentru abuz în serviciu în formă continuată. E o măsură ilegală şi neproductivă, pentru că obturează activitatea a două partide politice, PSD şi PNL”, a adăugat Constantin Adăscăliţei.

Conflictul dintre cei doi vicepreşedinţi ai CJ Iaşi şi şeful instituţiei, Constantin Simirad, a izbucnit în urmă cu câteva luni, după ce Simirad le-a retras adjuncţilor săi o parte dintre atribuţii.

Şedinţele de plen ale Consiliului Judeţean au fost extrem de tensionate în ultima perioadă, majoritatea în consiliu fiind asigurată de consilierii PSD şi PNL.

Săptămâna trecută, vicepreşedinţii CJ Iaşi Victor Chirilă şi Constantin Adăscăliţei au descoperit camere de luat vederi instalate în pereţii birourilor lor din instituţie.

Direcţia Naţională Anticorupţie preciza că se fac verificări pentru stabilirea împrejurărilor în care au fost dezvăluite acte procedurale autorizate de judecător în dosarul privind CJ Iaşi, în care se fac acte premergătoare urmăririi penale privind suspiciuni de corupţie.

Joia trecută, cei doi vicepreşedinţi s-au prezentat la sediul DNA Iaşi, unde fuseseră citaţi. La ieşirea de la audieri, Victor Chirilă şi Constantin Adăscăliţei au spus că au aflat de la procurorii DNA că pe numele lor există dosare penale, dar că nu li-au prezentat acuzaţiile care li se aduc şi nici nu li s-a spus dacă este vorba despre un denunţ sau o plângere formulată împotriva lor.

Tot joia trecută, a mers la DNA şi preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, el declarând, la ieşirea din instituţie, că a discutat cu procurorii anticorupţie despre modul în care au fost făcute interceptările în birourile celor doi vicepreşedinţi ai CJ.

În aceeaşi zi, Constantin Simirad a făcut o adresă către SRI prin care solicită verificarea tuturor birourilor şefilor din CJ pentru a stabili dacă există aparatură de interceptare. Ulterior, Simirad a anunţat că verificările făcute de reprezentanţii SRI s-au încheiat la sediul Consiliului Judeţean, fără a fi găsită aparatură de interceptare, însă aceste verificări vor fi extinse şi la direcţiile din subordinea CJ, inclusiv la unele spitale.

Vicepreşedinţii CJ l-au acuzat pe Constantin Simirad că ar fi în spatele acestei acţiuni, ei susţinând că Simirad ştia de amplasarea camerelor de luat vederi din birouri.

Marţi, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Iaşi au anunţat că intenţionează să îşi desfăşoare activitatea într-un cort, în faţa instituţiei, în semn de protest faţă de faptul că le-a fost montată aparatură de interceptare în birouri. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Simirad:Dacă vicepreşedinţii CJ se mută în corturi în faţa instituţiei le dau voie să facă şi grătar.
 Vizualizări articol: 654 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Simirad:Dacă vicepreşedinţii CJ se mută în corturi în faţa instituţiei le dau voie să facă şi grătar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei