Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 mai 2011 - Anul XVI, nr. 121 (4719)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senatul respinge OUG 35 care prevede suspendarea certificării declaraţiilor fiscale

Miercuri, 25 Mai 2011 (14:38:30)

Senatorii au respins, miercuri, o ordonanţă de urgenţă care prevede, printre altele, suspendarea certificării declaraţiilor fiscale depuse de contribuabilii persoane fizice până în ianuarie 2013.

Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă 35/2011 pentru stabilirea unor măsuri în domeniul realizării programelor de interes public sau social, al îndeplinirii obligaţiilor fiscale şi al funcţionării optime a instituţiilor statului, precum şi pentru aplicarea unitară a dispoziţiilor legale a întrunit 47 de voturi "împotrivă" şi 46 de voturi "pentru".

Ulterior, preşedintele de şedinţă, Alexandru Pereş, a supus la vot proiectul de respingere a ordonanţei, care a trecut cu 49 de voturi "pentru" şi 46 de voturi "împotrivă".

Certificarea declaraţiilor fiscale a fost instituită prin Ordonanţa Guvernului 47/2007 privind reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, ce a modificat articolul 83 din Codul de procedură fiscală.

Ordonanţa de urgenţă mai modifică OUG 25/2001, stabilind exceptarea autorităţilor centrale şi locale şi de la plata taxei de 5% din valoarea investiţiilor pentru asistenţa tehnică, către Compania Naţională de Investiţii (CNI).

Executivul propune, de asemenea, modificarea articolului 22 din Ordonanţa de urgenţă 34/2009 privind rectificarea bugetară pe 2009, pentru încadrarea de personal la Consiliul Superior al Magistraturii şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în textul ordonanței 35 fiind precizată interpretarea a doi termeni din articolul 1 al Ordonanţei de urgenţă 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autorităţile administraţiei publice şi instituţiile publice.

Principala critică adusă de senatori ordonanţei a fost că cele patru articole ale acesteia reglementează domenii diferite, modificând tot atâtea acte normative.

"Nu văd existenţa vreunei logici în formarea acestei ordonanţe", a spus senatorul PSD Gheorghe Marcu.

În ceea ce priveşte certificarea declaraţiilor fiscale, el a afirmat că acestea ar trebui anulate şi nu suspendate în condițiile în care chiar Guvernul a argumentat măsura prin "costul suplimentar pe care contribuabilii sunt nevoiţi să îl suporte şi nemulţumirea acestora".

Proiectul de act normativ a fost dezbătut de Senat în calitate de primă Cameră sesizată, urmând să fie transmis Camerei Deputaţilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatul respinge OUG 35 care prevede suspendarea certificării declaraţiilor fiscale.
 Vizualizări articol: 620 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatul respinge OUG 35 care prevede suspendarea certificării declaraţiilor fiscale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei