Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 mai 2011 - Anul XVI, nr. 121 (4719)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FR Handbal organizează în august Supercupele României, când celebrează 75 de ani de la înfiinţare

Miercuri, 25 Mai 2011 (14:35:04)

 Preşedintele FR Handbal, Cristian Gaţu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că în luna august se vor disputa cele două Supercupe ale României, la masculin şi feminin, în timpul manifestărilor aniversare a 75 de ani de existenţă ai forului naţional.

"Sunt meciuri demonstrative, după cum se ştie, adică echipa câştigătoare nu beneficiază de loc în cupe europene. Dar înseamnă enorm pentru imaginea handbalului românesc şi contează şi pentru public să-şi revadă echipele favorite. Intenţionăm să organizăm la masculin în Constanţa, de unde este campioana HCM, respectiv în Râmnicu Vâlcea la feminin, fieful Oltchimului. Urmează, de asemenea, să decidem adversarele, care vor fi ori vicecampioanele, ori finalistele Cupei României", a spus Gaţu.

Supercupele României s-au mai disputat în 2007, ambele trofee revenind campioanelor, HCM Constanţa şi Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Conducătorul FRH a mai precizat că vor avea loc mai multe manifestări perioada 22-28 august. "Sunt programate simpozioane, demonstraţii de minihandbal ale echipelor de la Centrele Olimpice de Excelenţă, un meci de old-boys, dar şi unul cu adevărat emoţionant, la Sibiu, unde a avut loc primul meci de handbal din România", a mai spus el.

Potrivit documentelor de acum 90 de ani (ziarul de limbă germană Siebenburgisch-Deutsches Tageblatt, numărul 14442), primul meci de handbal în 11 jucători, cu public, a avut loc la Sibiu, în 18 iunie 1921, pe Stadionul Central, între elevii Liceului Brukenthal şi elevele de la Liceul de Fete.

Ca for organizatoric, handbalul a intrat mai întâi, în 1933, alături de volei şi baschet, într-o federaţie comună. Trei ani mai târziu s-a consemnat naşterea actualei Federaţii Române de Handbal, de la înfiinţarea căreia se vor serba 75 de ani. În acelaşi an, handbalul este introdus ca probă olimpică, iar naţionala masculină a României participă la ediţia inaugurală a JO, cea de la Berlin, din 1936, ocupând locul 5. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FR Handbal organizează în august Supercupele României, când celebrează 75 de ani de la înfiinţare.
 Vizualizări articol: 604 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FR Handbal organizează în august Supercupele României, când celebrează 75 de ani de la înfiinţare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei