Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 mai 2011 - Anul XVI, nr. 121 (4719)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Arafat: Un control al MS şi Poliţiei indică probleme serioase la transportul bolnavilor dializaţi

Miercuri, 25 Mai 2011 (14:33:53)

Un control al Ministerului Sănătăţii (MS) şi Poliţiei Rutiere arată că sunt multe probleme în cazul transportului bolnavilor dializaţi, întrucât centrele medicale private subcontractează aceste servicii unor firme care folosesc autoturisme şi nu respectă prevederile legale, a declarat Raed Arafat.

"După ce au fost descoperite aceste neregului, comisia de control a elaborat un referat aprobat de ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, în care se propune emiterea de urgenţă a unui ordin comun al Ministerului Sănătăţii şi al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate care să reglementeze situaţia trasporturilor bolnavilor dializaţi", a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, subsecretarul de stat Raed Arafat.

El a precizat că ordinul comun va elimina eventualele interpretări ale actelor normative în vigoare.

Raed Arafat a mai spus că în cazul accidentului în care a fost implicată o maşina de transport dializă a unui centru de sănătate din Drobeta-Turnu Severin, în care două persoane au murit şi alte două au fost rănite, niciun pacient nu purta centură de siguranţă.

Accidentul s-a petrecut miercuri, pe DN 56A, pe Dealul Stârmina, în timp ce maşina de transport dializă se îndrepta către Drobeta-Turnu Severin.

În urma accidentului, şi-au pierdut viaţa un bărbat şi o femeie, cu vârste de 68 şi 71 de ani, care erau transportaţi la spital pentru dializă. De asemenea, au fost răniţi şoferul şi o altă pacientă, în vârstă de 50 de ani, aceasta din urmă fiind internată în stare gravă la Spitalul Judeţean din Drobeta-Turnu Severin.

Maşina implicată în accident aparţine Centrului de Dializă RENAMED din Drobeta-Turnu Severin, fiind cumpărată în anul 2011, iar inspecţia tehnică era valabilă până în 2013, potrivit poliţiştilor.

Poliţiştii Serviciului Rutier Mehedinţi au stabilit că accidentul s-a petrecut din cauza imprudenţei şoferului, care nu a adaptat viteza pe un drum cu serpentine.

Totodată, poliţiştii au stabilit că niciunul din cei trei pacienţi aflaţi în maşină nu purta centura de siguranţă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arafat: Un control al MS şi Poliţiei indică probleme serioase la transportul bolnavilor dializaţi.
 Vizualizări articol: 594 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Arafat: Un control al MS şi Poliţiei indică probleme serioase la transportul bolnavilor dializaţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei