Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 mai 2011 - Anul XVI, nr. 121 (4719)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şeful CJ Iaşi: SRI ar trebui încurajat să pună microfoane peste tot

Miercuri, 25 Mai 2011 (17:33:35)

Şeful Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Constantin Simirad, susţine că SRI ar trebui încurajat să pună microfoane peste tot, adăugând că de acest lucru sunt deranjaţi doar cei care au ceva de ascuns, precum cei doi vicepreşedinţi ai CJ în ale căror birouri a fost montată aparatură de interceptare.

Constantin Simirad a spus, miercuri, într-o conferinţă de presă, că SRI ar trebui încurajat să pună microfoane peste tot, el apreciind că nu este normal să discreditezi instituţiile care luptă împotriva corupţiei, precum DNA sau Parchetul.

"Ar trebui să-i încurajăm pe cei de la SRI să pună microfoane peste tot. Dacă nu ai de ce să te temi, care e problema? Ce e aşa deranjant?”, a afirmat Simirad.

Totodată, şeful CJ Iaşi a spus că DNA a început un proces amplu de curăţire în diverse instituţii, iar "succesele sunt notabile”.

"S-a creat un curent că Pachetul, Justiţia şi Poliţia ar acţiona politic. Dacă aceste instituţii nu funcţionează, atunci statul funcţionează ca o adunătură coordonată de şefi mafioţi. Cei care le discreditează sunt interesaţi să o facă, sunt oameni care se tem că vor suporta consecinţele”, a afirmat Constantin Simirad.

El a spus că nu are nici un amestec în ancheta declanşată de DNA împotriva celor doi adjuncţi ai CJ Iaşi, liberalul Victor Chirilă şi social-democratul Constantin Adăscăliţei.

"Cum să dirijez eu DNA sau SRI? Aceste instituţii nu pot fi subordonate. S-a văzut ce s-a întâmplat şi cu secretarul general al Ministerului Administraţiei, care a fost arestat. Când este o anchetă în desfăşurare, ministerul nu avea cunoştinţă ce făcea DNA. Acelaşi lucru e valabil şi la Iaşi, unde nu ştiam de ancheta DNA la adresa celor doi vicepreşedinţi”, a spus Simirad.

Săptămâna trecută, vicepreşedinţii CJ Iaşi Victor Chirilă şi Constantin Adăscăliţei au descoperit camere de luat vederi instalate în pereţii birourilor lor din instituţie.

Direcţia Naţională Anticorupţie preciza că se fac verificări pentru stabilirea împrejurărilor în care au fost dezvăluite acte procedurale autorizate de judecător în dosarul privind CJ Iaşi, în care se fac acte premergătoare urmăririi penale privind suspiciuni de corupţie.

Joia trecută, cei doi vicepreşedinţi s-au prezentat la sediul DNA Iaşi, unde fuseseră citaţi. La ieşirea de la audieri, Victor Chirilă şi Constantin Adăscăliţei au spus că au aflat de la procurorii DNA că pe numele lor există dosare penale, dar că nu li-au prezentat acuzaţiile care li se aduc şi nici nu li s-a spus dacă este vorba despre un denunţ sau o plângere formulată împotriva lor.

Tot joia trecută, a mers la DNA şi preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, el declarând, la ieşirea din instituţie, că a discutat cu procurorii anticorupţie despre modul în care au fost făcute interceptările în birourile celor doi vicepreşedinţi ai CJ.

În aceeaşi zi, Constantin Simirad a făcut o adresă către SRI prin care solicită verificarea tuturor birourilor şefilor din CJ pentru a stabili dacă există aparatură de interceptare. Ulterior, Simirad a anunţat că verificările făcute de reprezentanţii SRI s-au încheiat la sediul Consiliului Judeţean, fără a fi găsită aparatură de interceptare, însă aceste verificări vor fi extinse şi la direcţiile din subordinea CJ, inclusiv la unele spitale.

Vicepreşedinţii CJ l-au acuzat pe Constantin Simirad că ar fi în spatele acestei acţiuni, ei susţinând că Simirad ştia de amplasarea camerelor de luat vederi din birouri.

Marţi, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Iaşi au anunţat că intenţionează să îşi desfăşoare activitatea într-un cort, în faţa instituţiei, în semn de protest faţă de faptul că le-a fost montată aparatură de interceptare în birouri. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful CJ Iaşi: SRI ar trebui încurajat să pună microfoane peste tot.
 Vizualizări articol: 847 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Şeful CJ Iaşi: SRI ar trebui încurajat să pună microfoane peste tot5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei