Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 mai 2011 - Anul XVI, nr. 121 (4719)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Studiu TI-RO: Încrederea cetăţenilor români în instituţiile publice a scăzut îngrijorător în 2010

Miercuri, 25 Mai 2011 (13:39:06)

Raportul Naţional asupra Corupţiei realizat anual de Transparency International România constată o deteriorare dramatică a climatului de integritate publică din România, suprapusă unei tentative a Cabinetului de a contracara cu orice preţ criza economică, în cel mai scurt timp cu putinţă.

"În perioada de referinţă a raportului (octombrie 2009 – februarie 2011, n.r.) se constată o deteriorare dramatică a climatului de integritate publică din România, marcată de o lipsă de coordonare strategică în privinţa măsurilor legislative şi instituţionale. Perioada se suprapune peste cele mai multe dintre reformele menite să determine asanarea economică şi ieşirea din criză", se arată în raportul realizat de Transparency International România (TI-RO), dat publicităţii miercuri.

Autorii documentului afirmă că măsurile legislative şi instituţionale luate în România în perioada analizată au fost caracterizate de o "puternică inconsecvenţă", ele fiind mai degrabă o consecinţă a "acerbei" lupte politice pentru resursele publice.

"Tocmai această inconsecvenţă a determinat apariţia unor vulnerabilităţi esenţiale pentru procesul, parcă nesfârşit, al luptei împotriva corupţiei şi al construcţiei integrităţii publice din România", afirmă autorii studiului.

Aceştia critică totodată şi "formalismul şi incoerenţa" deciziilor guvernamentale, cărora li se adaugă şi o doză importantă de resemnare apărută în rândul cetăţenilor, acestea fiind cele două cauze principale pentru care lupta împotriva corupţiei în România poate fi caracterizată drept ineficientă.

În conferinţa de presă ocazionată de lansarea documentului, liderul TI-RO, Victor Alistar, a afirmat chiar că, în opinia sa, România a devenit un "stat captiv" în faţa fenomenului corupţiei.

"Perioada la care se face referire în raport a fost, aşadar, marcată în România de concentrarea acţiunilor Guvernului pe contracararea crizei economice «cu orice preţ şi în orice mod», în cel mai scurt timp cu putinţă, fără considerarea consecinţelor. Astfel a scăzut îngrijorător încrederea cetăţenilor în instituţiile publice, cu consecinţa directă şi imediată a deprecierii întregului climat de integritate publică. Agravarea problemelor semnalate se resimte de altfel şi în fiecare dintre măsurile şi seturile de măsuri analizate", a afirmat Alistar. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studiu TI-RO: Încrederea cetăţenilor români în instituţiile publice a scăzut îngrijorător în 2010.
 Vizualizări articol: 713 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Studiu TI-RO: Încrederea cetăţenilor români în instituţiile publice a scăzut îngrijorător în 20100.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei