Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 mai 2011 - Anul XVI, nr. 121 (4719)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Procedură FIFA împotriva a patru responsabili, între care şi Mohammed Bin Hammam

Miercuri, 25 Mai 2011 (16:22:22)

Comitetul de Etică al FIFA a deschis, miercuri, o procedură vizând patru responsabili, între care Mohammed Bin Hammam şi Jack Warner, pentru "posibile încălcări" ale codului etic şi pentru "fraudă" în cadrul alegerilor pentru funcţia de preşedinte al FIFA, din 1 iunie, informează AFP.

Pe lângă Bin Hammam, preşedinte al Confederaţiei Asiatice şi candidat la şefia FIFA în faţa lui Joseph Blatter, şi Warner (Trinidad Tobago), vicepreşedinte al FIFA, mai sunt vizate alte două persoane mai puţin cunoscute, responsabile de fotbalul din Caraibe, Debbie Minguell şi Jason Sylvester.

Argumentele apărării sunt aşteptate la 27 mai iar audierea va avea loc în faţa Comitetului de Etică al FIFA, la sediul de la Zurich, în 29 mai.

Cazul apare după ce la 24 mai secretarul general al Jérôme Valcke a fost informat de către Chuck Blazer, membru al Comitetului Executiv şi secretar general al CONCACAF, în privina "posibilelor încălcări" ale codului etic, care ar fi fost comise de oficiali ai forului mondial. Blazer ar fi denunţat în special o reuniune a Confederaţiei de Fotbal din Caraibe, aparent organizată în comun de Warner şi Bin Hammam, care ar fi avut loc la 10 şi 11 mai. Această reuniune avea legătură cu alegerile pentru funcţia de preşedinte al FIFA, din 1 iunie.

Preşedintele Comitetului de Etică al FIFA, Claudio Sulser, nu va participa la audierea din 29 mai deoarece are naţionalitate elveţiană, la fel ca şi Joseph Blatter, adversarul lui Bin Hammam la alegerile FIFA. Sulser va fi înlocuit de Petrus Damaseb (Namibia).

Această procedură este o "lovitură"dură pentru candidatul Bin Hammam, care şi-a axat campania pe lupta împotriva corupţiei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procedură FIFA împotriva a patru responsabili, între care şi Mohammed Bin Hammam.
 Vizualizări articol: 629 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Procedură FIFA împotriva a patru responsabili, între care şi Mohammed Bin Hammam0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei