Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 ian 2014 - Anul XIX, nr. 22 (5531)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă

Poliţişti la detectorul de minciuni, în dosarul furtului de ţigări din sediul Poliţiei Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În jur de opt poliţişti vor fi testaţi în curând la poligraf, aşa-zisul detector de minciuni, în dosarul furtului celor 52 de baxuri cu ţigări din camera de corpuri delicte a Poliţiei municipiului Rădăuţi, ne-au mărturisit surse din rândul anchetatorilor.

Testarea va avea loc în aproximativ două săptămâni, poligraful urmând a fi adus de la Botoşani, unde a fost împrumutat de mai multe luni.

Sursele noastre ne-au povestit că în camera de corpuri delicte a poliţiei rădăuţene s-a intrat cu chei potrivite, fiind exclusă ipoteza unei spargeri de către persoane din exterior.

Astfel, pe lista celor care vor fi testaţi cu detectorul de minciuni sunt ofiţerii de serviciu, precum şi celelalte cadre care au avut acces în camera de corpuri delicte.

Dosarul a fost preluat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, inclusiv serviciile de informaţii fiind cooptate în această anchetă.

Totul a fost posibil pentru că nu s-a asigurat paza în mod eficient, asta în condiţiile în care camerele de supraveghere ale Poliţiei Rădăuţi erau defecte de mai mult timp.

De altfel, anchetatorii au verificat înregistrările camerelor de supraveghere video din zona sediului poliţiei, în încercarea de a găsi indicii care să-i ducă pe urmele autorilor acestui furt.

 

Un caz similar, acum patru ani, la Poliţia Gura Humorului

Deşi pare greu de crezut, fapta nu este una inedită, acum patru ani, la Poliţia Gura Humorului fiind înregistrat un caz asemănător.

Agentul pe atunci Dumitru Drelciuc avea în grijă camera de corpuri delicte, iar în perioada ianuarie-august 2010 a furat şi vândut aproape 82.000 de pachete de ţigări de diferite mărci, prejudiciul la acea vreme fiind calculat la 777.704 lei.

Pentru a-şi acoperi manevrele ilegale, agentul Poliţiei Gura Humorului a trecut în registrul de intrare-ieşire că a predat diferite cantităţi de ţigări către SC Gallaher SRL, o firmă din Bucureşti, care se ocupa cu distrugerea ţigaretelor.

Astfel de „operaţiuni” de predare-primire au avut loc de 109 ori, culmea, către o firmă despre care anchetatorii au aflat ulterior că era dizolvată, întreaga activitate fiind preluată de o altă societate din Bucureşti.

Dumitru Drelciuc a fost găsit vinovat pentru delapidare, fals intelectual şi uz de fals şi a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu executare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţişti la detectorul de minciuni, în dosarul furtului de ţigări din sediul Poliţiei Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 5794 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Poliţişti la detectorul de minciuni, în dosarul furtului de ţigări din sediul Poliţiei Rădăuţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Politistii corupti trimis de
(30 ian 2014, 21:58:31
Ia cautati la politistul Virgil de pe str. Cucului, Radauti..poate gasiti tigarile la el..strada asta s a umplut cu polististi corupti care sunt in cardasie cu infractorii, cu vanzatorii de tigari...
1.1  RE: Politistii corupti trimis de
(31 ian 2014, 02:26:24
si cui ii pasa?
2.   Da... da..da... politisti si serviciu de informati trimis de
(31 ian 2014, 02:25:06
ce nu pricep eu...procedura..Sri ul ...si alte cele..deci tre sa i scoateti basma curata si cu floricele pe toti de la Radauti..ca nici CIA iul nu poa sa i descopere,,si nici nu i a descoperi....un s tigarili ? Nu s...si nici n or si... cheili..da le inclo di chei...mai conteaza? Fugiti si va feriti...scuipati in san can iti intalni vreun politist...Duca se ...! m a intreb si io ca proasta n targ: oari ii cred ce spun? Oare nu i pricepem noi, oare tati s cu Kuru in sus ,oari am imbatrnit si nu ni mai tini...ce se intampla cu lumea aiasta?Poa cinva sa zica?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei