Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 oct 2012 - Anul XVII, nr. 232 (5137)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Tineret în acţiune

Activităţi de voluntariat, ateliere de lucru şi concursuri cu elevi, la Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Gura Humorului au avut loc în ultimele zile mai multe activităţi de voluntariat, ateliere de lucru, concursuri cu participarea mai multor elevi de la şcoli din oraş, pentru a marca Zilele Educaţiei Nonformale.

O primă activitate extrem de interesantă şi utilă, în care au fost implicaţi aproape 200 de elevi de la şcolile din oraş, se înscrie în cadrul Proiectului YIA-REDUCE, REUSE, RECYCLE, finanţat de Uniunea Europeană, prin programul „Tineret în acţiune”. Acţiunea s-a desfăşurat în parteneriat cu Centrul şcolar de educaţie incluzivă (CSEI) „Sfântul Andrei” din Gura Humorului, care a găzduit şi atelierele de lucru, la care au participat 60 de elevi de la Colegiul „Alexandru cel Bun”.

Profesoara Luminiţa Câmpan, de la Colegiul „Alexandru cel Bun”, a declarat că „obiectivele atinse prin această activitate au fost educaţia în spirit ecologic, în vederea responsabilizării în ceea ce priveşte consumul de resurse naturale şi protecţia mediului înconjurător, incluziunea socială, egalitatea de şanse şi cetăţenia activă în rândul tinerilor”.

 

Ateliere de lucru, moderate de tineri din şase ţări europene

În cadrul programului „Tineret în acţiune”, 32 de tineri, din şase ţări europene, Albania, Georgia, Republica Moldova, Spania, Turcia şi România, au moderat şase ateliere de lucru. Cei 60 de elevi de la Colegiul „Alexandru cel Bun”, însoţiţi de profesoara Mariana Zup şi profesoara Georgeta Negrea, au învăţat să reutilizeze materiale reciclabile şi au fost foarte încântaţi de modul de expunere a problemelor de mediu, de contactul cu tineri din alte ţări şi de produsele finale ale activităţii. Diversitatea i-a incitat pe elevii care au participat prin rotaţie la toate ateliere: despre materiale plastice, despre confecţionarea bijuteriilor din hârtie, materiale textile, team building, vizionări de filme scurte pe tema protecţiei şi conservării mediului, scenarii privind poluarea şi efectele acesteia, dezbateri pe marginea materialelor.

 

Educaţie ecologică

Profesoara Georgeta Negrea, de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, a spus că în cadrul Proiectului naţional Let` s Do It Romania!, luna septembrie a fost marcată, ca în fiecare an, şi la Gura Humorului. „Oraşul a fost selectat în vederea organizării unei activităţi de voluntariat, care a fost o reuşită reală. Elevii Colegiului <Alexandru cel Bun> care au participat au fost şi recompensaţi pentru efort. Primăria Gura Humorului a fost alături de ei, ca de fiecare dată, prin reprezentantul instituţiei, Cecilia Bedrulea. Patru tineri din Bucureşti au organizat totul în două etape, foarte eficient. Prima etapă a constat în curăţarea locului şi plantarea de buxus, iar a doua etapă a fost foarte apreciată, deoarece în cadrul unei ore de educaţie ecologică, la punctul de informare, elevii au învăţat, au răspuns la întrebări şi au fost şi motivaţi să o facă”.

 

Pop Up Cinema, în centrul oraşului

La finalul acţiunilor ecologice, s-au oferit tricouri, huse de telefon, postere şi materiale despre reciclare şi voluntariat. Atmosfera destinsă şi implicarea reală a organizatorilor a făcut ca toţi să se simtă utili. „Tinerii care au organizat această activitate de voluntariat s-au dovedit a fi foarte încrezători în ceea ce fac şi ne-au făcut să credem la rândul nostru în ei şi în acest proiect, Let`s Do It Romania, la care particip pentru a treia oară”, a declarat o elevă din clasa a XII-a.

“Faptul că am fost asistaţi în permanenţă de tinerii organizatori a fost foarte important. Am ştiut mereu ce avem de făcut”, a remarcat o altă elevă.

Participanţii şi toţi elevii din Gura Humorului au fost invitaţi la un Pop Up Cinema, în centrul oraşului, unde două seri la rând au putut viziona filme, au primit ceasuri, stickuri, brelocuri şi obiecte puse la dispoziţie de sponsorul activităţii organizate la Gura Humorului, Orange România.

„Zilele Educaţiei Nonformale la Gura Humorului au fost marcate prin două activităţi care au oferit elevilor Colegiului <Alexandru cel Bun> posibilitatea implicării active, şansa utilizării creativităţii, educaţie ecologică şi nu în ultimul rând prilejul de a interacţiona cu tineri din diferite ţări”, a completat Luminiţa Cîmpan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activităţi de voluntariat, ateliere de lucru şi concursuri cu elevi, la Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 1276 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Activităţi de voluntariat, ateliere de lucru şi concursuri cu elevi, la Gura Humorului5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei