Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 iul 2012 - Anul XVII, nr. 166 (5071)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsură

Viceprimarul Doroftei vrea o inventariere a câinilor şi a proprietarilor de câini din zona metropolitană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câinii cu stăpân din Suceava şi din localităţile limitrofe urmează să fie inventariaţi sau chiar şi microcipaţi, în cadrul unei campanii care îşi propune să reducă la minim fenomenul abandonului acestor patrupede pe străzile municipiului.

Viceprimarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ovidiu Doroftei, a spus ieri că, în cadrul strategiei de reducere a numărului de câini de pe străzi, următorul pas va fi cel în care se va discuta cu administraţiile locale din toate localităţile învecinate, îndeosebi cele din zona metropolitană şi comuna Şcheia, pentru luarea unor măsuri comune.

“Trebuie stabilite o serie de reguli valabile în cadrul zonei metropolitane şi nu numai, în privinţa celor care deţin câini. Este clar că nu toţi câinii nou-veniţi în oraş sunt aduşi de la distanţe mari, unii sunt aduşi din zonele limitrofe sau lăsaţi în libertate când sunt bătrâni sau bolnavi”, a spus Ovidiu Doroftei.

Acesta intenţionează să aplice în Suceava şi în zonele limitrofe modelul de gestionare a acestei probleme din ţările occidentale, unde proprietarii de animale de companie sau de pază sunt pot fi traşi la răspundere pentru ce se întâmplă cu animalele lor.

“Atât câinele, cât şi proprietarul trebuiesc foarte bine evidenţiaţi şi urmăriţi. Este absolut necesară inventarierea câinilor din zona metropolitană şi responsabilizarea cetăţenilor care au câini, iar regulile care vor fi stabilite să fie valabile în cadrul zonei metropolitane şi nu numai”, a explicat viceprimarul Ovidiu Doroftei.

Acesta şi-a exprimat încrederea că şi autorităţile locale din Şcheia vor colabora cu municipiul Suceava la inventarierea câinilor şi responsabilizarea proprietarilor de câini, deşi această comună nu face parte din zona metropolitană Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Viceprimarul Doroftei vrea o inventariere a câinilor şi a proprietarilor de câini din zona metropolitană.
 Vizualizări articol: 2666 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Viceprimarul Doroftei vrea o inventariere a câinilor şi a proprietarilor de câini din zona metropolitană4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Un inceput bun! trimis de
(19 iul 2012, 11:38:17
Va felicit, e un inceput bun, ar trebui sa fim informati saptamanal despre stadiul acestui proiect.
altfel, azi citim, maine uitam iar peste 2 luni o luam de la capat cu promisiunile si vorbele....
toata lumea va fi multumita cand vom trece de la "vom face" la ... "am facut".
succes si felicitari pentru initiativa!
1.1  RE: Un inceput bun! trimis de
(19 iul 2012, 11:50:59
Felicitari pentru ce?..:)) Probabil pentru articol..:))....,, unde proprietarii de animale de companie sau de pază sunt pot fi traşi la răspundere ,,:)))))) MULTE SUCCESURI...:))))
1.2  RE: Un inceput bun! trimis de
(19 iul 2012, 14:05:18
In intelepciunea pseudo primar. Un fraier care se baga in seama degeaba. Poate vrea sa le numere si ouale sa vada daca s-a furat sau nu la sterilizare, chestiune stiuta de toata lumea. Orice astfel de initiativa nu face decat sa prelungeasca nebunia cu acesti caini vagabonzi de pe strazile sucevei. Solutia, super simpla, nu se vrea aplicata, desi legislatia exista. Iubitorii de caini sa isi bage animalele in c..asa (la ce v-ati gandit?) iar restul cainilor, eutanasiati. NIcaieri in EUROPA nu vezi asa ceva ca la noi, Suceava fiind in topul oraselor cu caini vagabonzi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei