Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 dec 2012 - Anul XVII, nr. 299 (5204)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Daniel Barbu a fost avizat favorabil în funcţia de ministru al Culturii

Vineri, 21 Decembrie 2012 (14:16:47)

 Senatorul liberal Daniel Barbu a fost avizat favorabil, vineri, în funcţia de ministru al Culturii şi Cultelor de comisiile de specialitate din Parlament, cu 31 de voturi "pentru", 9 voturi "împotrivă" şi nicio abţinere.

Propus de PNL pentru portofoliul de ministru al Culturii, Daniel Barbu a prezentat comisiei de validare o parte din programul său, printre priorităţile enunţate pentru mandatul său numărându-se conservarea şi, mai ales, punerea în valoare a patrimoniului cultural.

În prezentarea susţinută în faţa Comisiilor de Cultură ale Parlamentului, Daniel Barbu a precizat, referitor la metoda de lucru pe care o va adopta în funcţia în care a fost învestit, că va încerca, în cei patru ani de mandat, să solicite în permanenţă sprijinul senatorilor şi deputaţilor, mai ales în acele situaţii care sunt "inevitabile la un minister de o complexitate atât de mare precum cel al Culturii".

"Fiind vorba despre un minister precum cel al Culturii, vor fi, cu siguranţă, urgenţe, accidente şi incidente care ne vor determina să lucrăm împreună", a spus Daniel Barbu, precizând că instituţia pe care o va conduce se va numi Ministerul Culturii şi Cultelor şi nu Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional aşa cum a fost până în prezent.

Din punctul său de vedere, apartenenţa politică a unuia sau a altuia dintre membrii Comisiilor de Cultură nu ar trebui să afecteze buna desfăşurare a proiectelor Ministerului Culturii. "Politica partizană ar trebui să aibă puţin de spus faţă de marile politici culturale", a declarat Daniel Barbu.

Referitor la priorităţile Ministerului Culturii în mandatul său, liberalul a spus că o atenţie deosebită va fi acordată şi clădirilor de patrimoniu, mai ales muzeelor, care, consideră acesta, au primit o atenţie scăzută în ultimii 23 de ani.

"Dacă, în ceea ce priveşte monumentele, situaţia nu este aşa dramatică, muzeele nu au beneficiat de investiţii majore. Astfel, muzee de prestigiu, clădiri - unele dintre ele de patrimoniu - au nevoie de restaurare urgentă", a spus Daniel Barbu.

Acesta a invocat o mai mare exigenţă faţă de monumentele care, din vina proprietarilor - persoanele fizice sau juridice -, au ajuns într-o stare avansată de degradare.

"Vor trebui investiţii financiare majore", a spus Daniel Barbu, care a subliniat, totodată, că cele 810 milioane de lei propuse pentru bugetul de anul viitor al Ministerului Culturii constituie o sumă "inconvenabilă".

"Ministerul Culturii are nevoie de un buget minim de 1 miliard 270 de milioane de lei, nu pentru a ne angaja în proiecte noi, ci pentru a le continua cu succes pe cele deja demarate", a spus acesta.

Mai mult, el a solicitat un buget de 43 de milioane de lei pentru Festivalul "George Enescu", care urmează să se desfăşoare în 2013 în Bucureşti, apreciind: "Festivalul Enescu, în această clipă, este principalul eveniment muzical în Europa. Este un câştig care ar trebui exploatat. Merită să încasăm un buget favorabil de imagine pentru ţara noastră".

Daniel Barbu mai spus: "Voi susţine moral şi simbolic proiectul Catedralei mântuirii neamului, foarte probabil nu cu mijloace financiare, pentru că de la minister nu există astfel de programe".

La finalul audierilor, Theodor Paleologu (PDL) a spus că el şi colegii din partidul pe care îl reprezintă vor vota împotrivă, pentru a arăta că sunt în opoziţie. De asemenea, Paleologu a ironizat noua denumire a ministerului şi a spus: "Ţinând cont că ministerul se numeşte al Culturii şi Cultelor, să ne bucurăm că a fost numit Daniel Barbu şi nu George Becali".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Daniel Barbu a fost avizat favorabil în funcţia de ministru al Culturii.
 Vizualizări articol: 824 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Daniel Barbu a fost avizat favorabil în funcţia de ministru al Culturii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei