Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 dec 2012 - Anul XVII, nr. 299 (5204)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Chiţoiu: Încercăm să reducem o taxă din 2013, dar trebuie acordul FMI, poate şi măsuri în compensare

Vineri, 21 Decembrie 2012 (17:07:06)

Guvernul va încerca să opereze o reducere de taxă chiar începând de anul viitor, sub condiţia ca experţii FMI, BM şi CE să fie de acrod cu propunerea sau cu măsurile de compensare în cazul în care rezultă un efect negativ asupra bugetului, afirmă ministrul desemnat pentru Finanţe, Daniel Chiţoiu.

"În ianuarie venim cu bugetul, facem analizele pe buget, vedem din măsurile anunţate care pot fi introduse. Dorim să putem introduce în acest buget cel puţin o măsură, dar cu condiţia consultării cu instituţiile financiare internaţionale, aşa cum a convenit şi guvernul dumneavostră (PDL- n.r.). Orice măsură trebuie să venim în compensare dacă avem influenţe negative. Poate că din analize nu va rezulta o influenţă negativă, poate va fi chiar o influenţă pozitivă", a spus Chiţoiu la audierile de la comisiile reunite de buget-finanţe din Camera Deputaţiilor şi Senat.

El a arătat că ministerul va începe discuţii tehnice cu experţii FMI pe marginea proiectului de buget chiar înainte de sosirea delegaţiei misiunii de evaluare, programate pentru 10 ianuarie. Potrivit ministrului desemnat pentru Finanţe, proiectul de buget va fi definitivat împreună cu delegatţia FMI şi va fi depus în Parlament înainte de sfârşitul lunii ianuarie.

Anterior, Chiţoiu a afirmat că politica fiscală pentru următorii patru ani vizează creşterea veniturilor bugetare prin scăderea taxelor concomitent cu o îmbunătăţire a colectării.

În programul de guvernare au fost anunţate mai multe măsuri de reducere a fiscalităţii în perioada 2013-2016, cele mai importante fiind scăderea TVA de la 25% la 19%, reducerea CAS la angajator cu 5 puncte procentuale şi trecerea de la cota unică de 16% la o cotă progresivă cu nivele de impozitare de 8%, 12% şi 16%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chiţoiu: Încercăm să reducem o taxă din 2013, dar trebuie acordul FMI, poate şi măsuri în compensare.
 Vizualizări articol: 651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chiţoiu: Încercăm să reducem o taxă din 2013, dar trebuie acordul FMI, poate şi măsuri în compensare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei