Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 dec 2012 - Anul XVII, nr. 299 (5204)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   21 imagini |   ø fişiere video

Acţiune umanitară

Elevi de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava au dus daruri unor copii săraci din Salcea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Moş Crăciun a fost generos cu copiii familiei Oltiţa şi Teodor Penciuc, din Salcea, care, în ciuda veniturilor reduse, alocaţia copiilor şi ajutorul social primit de la primărie, reuşesc să fie uniţi, să-şi poarte copiii la şcoală şi să nu stea cu mâna întinsă la nimeni.

Pentru minorii familiei Penciuc, Marian, în vârstă de 17 ani, Mihaela, elevă în clasa a VII-a, Magda, elevă în clasa a V-a, Robert, elev în clasa I, Denisa, în vârstă de 5 ani, şi Ioana, în vârstă de 3 ani, ziua de ieri a fost una specială, surpinzătoare, pentru că nu se aşteptau să primească daruri de Crăciun. Deşi îşi făcuseră, deja, un brăduţ destul de modest, în tinda casei, sub crengile acestuia nu se afla nici un dar. Familia Penciuc mai are o fiică majoră, căsătorită în judeţul Neamţ.

 

Elevi generoşi

Elevii din clasa a X-a B, dirigintă profesoara Valerica Maxim, clasa a XI-a F, dirigintă profesoara Elena Lăzăreanu şi a XII-a C, dirigintă profesoara Rozalia Samsonescu, de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, au adunat bani, cu care au cumpărat alimente, dulciuri, fructe, hăinuţe, le-au împachetat şi le-au adunat pentru a le oferi unor copii nevoiaşi. O parte dintre elevi au donat îmbrăcăminte, pături, încălţăminte, tocmai pentru a face o bucurie unor oameni care îşi permit foarte puţin.

Din mai multe cazuri sociale, familii cu mulţi copii, care abia se descurcă de pe o zi pe alta, copii şi bătrâni singuri, elevii de la Colegiul „Economic” au ales familia Penciuc, din Salcea, şi nu au regretat.

 

Săraci, dar demni

Bucuria copiilor, care şi-au văzut mica căsuţă, în care locuiesc şapte persoane, plină de daruri, este greu de descris în cuvinte. Surprindere, emoţie, fericire, toate la un loc. Doi dintre elevii organizatori, Andrei Bortă şi Andrei Lupu, din clasa a X-a B, au fost, împreună cu noi, să ducem cadourile familiei Penciuc.

I-am găsit ieri acasă pe tatăl copiilor, împreună cu Mihaela, elevă în clasa a VII-a, Magda, elevă în clasa a V-a, Robert, elev în clasa I, şi Ioana, în vârstă de 3 ani. Oltiţa Penciuc, mama copiilor, era plecată cu Denisa la grădiniţă, pentru serbarea de Moş Crăciun.

Mirat de vizita noastră, tatăl copiilor ne-a invitat timid în casă. Când i-am spus care ne sunt intenţiile şi că elevii de la „Economic” au făcut un efort demn de toată admiraţia pentru ca el, împreună cu copiii lui, să aibă sărbători cât de cât îmbelşugate, a fost foarte emoţionat. „Vă mulţumim din tot sufletul. Le urăm sănătate elevilor care au făcut acest gest pentru noi. Le urăm sănătate tuturor, profesorilor care i-au îndrumat pe elevi să-i ajute şi pe cei care nu au”, a spus  Teodor Penciuc, îndemnându-i pe elevii de la „Economic” să înveţe carte, pentru a avea un rost în viaţă. „Eu am zece clase, dar nu am o meserie. Cât am fost sănătos, am muncit cu ziua, prin sat. Acum sunt tare bolnav. Iau tratament pentru plămâni. Îi trimit măcar pe copiii mei la şcoală, să aibă ei o soartă mai bună. O fată s-a măritat, iar singurul băiat, Marian, nu a prea putut să înveţe şi s-a dus la o stână să muncească. Sper că fetele o să înveţe şi o să aibă serviciul lor, banul lor, să se descurce în viaţă”, a completat, aproape cu lacrimi în ochi, tatăl copiilor. Locuinţa familiei Penciuc este una mică, dar îngrijită. În jurul casei au zece ari de teren, pe care cultivă legume.

Nu este pentru prima dată când elevi de la Colegiul „Dimitrie Cantemir” Suceava organizează, în luna cadourilor, înaintea sărbătorilor de iarnă, acţiuni umanitare. Anul trecut, elevii au dus daruri unor bătrâni de la un cămin social. Vor să păstreze tradiţia ca, an de an, să facă măcar câţiva oameni fericiţi, dăruind din ce le prisoseşte lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava au dus daruri unor copii săraci din Salcea.
 Vizualizări articol: 1379 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Elevi de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava au dus daruri unor copii săraci din Salcea5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei