Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 dec 2012 - Anul XVII, nr. 299 (5204)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Corlăţean, avizat de comisiile parlamentare pentru Ministerul Afacerilor Externe

Vineri, 21 Decembrie 2012 (15:51:51)

Titus Corlăţean a fost avizat, vineri, de comisiile parlamentare de specialitate pentru funcţia de ministru al Afacerilor Externe, el arătând în cadrul audierilor că semnalul dat de acordul de colaborare instituţională semnat de Băsescu şi Ponta a fost "foarte bine primit în exterior".

Corlăţean a primit 23 de voturi favorabile şi trei voturi împotrivă, procedura fiind de vot secret.

El a arătat că România are nevoie de stabilitate politică şi concentrare pe direcţia priorităţilor reale, inclusiv în privinţa politicii externe, iar în acest sens majoritatea rezultată în urma alegerilor, dar şi Acordul de colaborare instituţională încheiat între preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta sunt semnale bine primite în exterior.

"Cred că odată ce alegerile în România au spus foarte clar care este voinţa poporului, odată ce avem acest acord de colaborare instituţională între instituţia preşedintelui şi cea a primului-ministru, România are nevoie de stabilitate politică şi să se concentreze pe direcţia priorităţilor reale. Acest semnal a fost foarte bine primit în exterior, vă pot confirma acest lucru", le-a spus Corlăţean membrilor comisiilor parlamentare.

De asemenea, Corlăţean a arătat că relaţia sa şi a MAE cu preşedintele Traian Băsescu au fost de colaborare în ultimele luni şi va fi la fel şi în viitor.

"Am avut dialog cu preşedintele, au fost mai multe situaţii, şi cu cetăţeni români aflaţi în străinătate, şi la nivel de poziţie am încercat pe cât posibil să fie comună, nu doar într-o situaţie am reuşit să consolidăm poziţia statului român. Nu ne permitem să vorbim pe mai multe voci", a spus Corlăţean, adăugând că şi la nivelul numirilor de ambasadori se aşteaptă la un dialog normal cu preşedintele Băsescu.

"Vreau să privilegiem profesionalismul, cariera diplomatică, seriozitatea, onestitatea şi respectul faţă de clasa în care facem parte, faţă de statutul corpului diplomatic şi reprezentarea în exterior a intereselor României", a spus Corlăţean, el menţionând că va accepta în situaţii de excepţie şi numiri ca ambasadori ale unor personalităţi de renume.

"Vă asigur că nu voi fi în favoarea unor numiri şi promovări care să nu respecte aceste criterii, şi nu de alte naturi. Deci, va fi necesar un dialog din acest punct de vedere", a spus Corlăţean.

De asemenea, el a evidenţiat că partea de afaceri europene deţinută de fostul Minister al Afacerilor Europene condus de fostul ministru Leonard Orban va trece în Guvernul Ponta II la Ministerul Afacerilor Externe, având în vedere că noul Minister al Fondurilor Europene condus de Eugen Teodorovici se va ocupa exclusiv în relaţia cu UE de problema absorbţiei fondurilor europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Corlăţean, avizat de comisiile parlamentare pentru Ministerul Afacerilor Externe.
 Vizualizări articol: 630 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Corlăţean, avizat de comisiile parlamentare pentru Ministerul Afacerilor Externe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei