Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 dec 2012 - Anul XVII, nr. 299 (5204)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De la 1 ianuarie

Toate taxiurile din Suceava vor fi de culoare galbenă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În mai puţin de două săptămâni, toate taxiurile din municipiul Suceava vor trebui să aibă culoare galbenă, nu doar parţial, ci pe întreaga caroserie.

Obligativitatea vopsirii în galben a autovehiculelor de taxi sau a acoperirii caroseriei cu autocolant de culoare galbenă a fost adoptată miercuri, în şedinţa de Consiliu Local, în care au fost aduse modificări regulamentului de organizare şi desfăşurare a transportului de persoane, mărfuri sau bunuri în regim de taxi.

Deşi obligativitatea vopsirii tuturor taxiurilor în culoare galbenă este o prevedere mai veche, aceasta nu a fost pusă în aplicare decât parţial, ca urmare a solicitărilor taximetriştilor de amânare a impunerii acestei măsuri.

O astfel de solicitare a fost făcută şi acum, când s-a cerut prelungirea termenului limită cu un an de zile. Numai că de această dată aleşii locali au decis să pună piciorul în prag, mai ales că au trecut câţiva ani de zile de când taximetriştii ar fi trebuit să se conformeze prevederilor legale.

„Amânarea aplicării legii ar duce la discriminarea negativă a celor care deja s-au conformat, vopsind maşinile în galben”, a spus consilierul local Vasile Mocanu, idee susţinută şi de fostul viceprimar Lucian Harşovschi, care a introdus această măsură în regulamentul aprobat în 2010.

Drept urmare, conform regulamentului actualizat zilele trecute, „începând cu 1 ianuarie 2013 toate autovehiculele taxi vor avea în totalitate culoarea galbenă, în scopul personalizării acestora în trafic”.

„Începând cu data de 1 ianuarie 2011, autorizaţiile de taxi au fost eliberate doar pentru autovehiculele taxi care au în totalitate culoarea galbenă”, a precizat viceprimarul Gavril Vîrvara, care consideră că numărul celor care trebuie să vopsească maşina nu este atât de mare, iar ei au ca opţiune şi aplicarea de autocolant de culoare galbenă, metodă mai ieftină decât vopsirea caroseriei.

 

Mai multe autorizaţii de taxi în Suceava

Tot miercuri a fost luată decizia de a creşte limita maximă de eliberare a autorizaţiilor de taxi, de la 370, câte erau până acum, la 400, iniţiativaaparţinându-i viceprimarului Gavril Vîrvara.

Măsura propusă de reprezentanţi ai USL a stârnit discuţii aprinse, membrii PDL din Consiliul Local împotrivindu-se, considerând-o o decizie nechizbuită şi care va încuraja evaziunea fiscală.

Primarul Ion Lungu a cerut să nu fie crescut numărul de autorizaţii cât timp nu se ştie numărul de suceveni rezultat în urma recensământului de anul trecut, pentru că legea prevede maxim patru autorizaţii la mia de locuitori, încât ar putea fi puşi în situaţia absurdă de a le retrage unora autorizaţia, pentru că sunt mai mulţi taximetrişti decât prevede legea, dar aleşii locali au decis să se bazeze pe datele existente la Evidenţa Populaţiei, care cuprind 114.000 de suceveni.

Liderul grupului PDL din CL, Lucian Harşovschi, a spus că deja taximetriştii sunt nemulţumiţi de veniturile obţinute, încât sporirea numărului lor nu ar face decât să agraveze situaţia şi să-i determine să apeleze la mijloace mai puţin cinstite de a-şi spori veniturile, în defavoarea clienţilor.

Pe de altă parte, consilierii USL au argumentat că sporirea numărului de taximetrişti ar crea noi slujbe şi ar încuraja competiţia, încât măsura a fost adoptată cu voturile celor din USL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toate taxiurile din Suceava vor fi de culoare galbenă.
 Vizualizări articol: 1602 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 7 voturi
Toate taxiurile din Suceava vor fi de culoare galbenă4.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei