Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 dec 2012 - Anul XVII, nr. 299 (5204)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fostul director Romgaz Târgu Mureș, trimis în judecată pentru un prejudiciu de 414.000 lei

Vineri, 21 Decembrie 2012 (17:24:53)

Fostul director Romgaz Sucursala Târgu Mureș, Ioan Budan, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, după ce ar fi cauzat Romgaz Mediaş un prejudiciu de 414.000 lei - cheltuiţi nejustificat la reabilitarea unui drum, potrivit DNA.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) arată, într-un comunicat de vineri, că s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Ioan Marcel Budan, fost director la Societatea Națională de Gaze Naturale (SNGN) Romgaz SA - Sucursala Târgu Mureș, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial.

Potrivit procurorilor, la 15 septembrie 2011, Ioan Budan, în aceea perioadă director la SNGN Romgaz SA Sucursala Târgu Mureș, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu, ar fi dispus ca SNGN Romgaz SA - Sucursala Târgu Mureș să efectueze lucrări de reparații curente în valoare totală de 579.532 lei fără TVA la drumul de acces spre schelele Corunca, din care suma de 414.000 lei a fost alocată pentru executarea unor lucrări de fundație, strat de legătură și terasamente executate pe alte sectoare ale drumului care nu erau în administrarea ROMGAZ, respectiv pe Strada de Jos aflată în domeniul public al Primăriei comunei Corunca, județul Mureș.

Pentru aceste lucrări, se arată în comunicatul DNA, primăria Corunca încheiase un contract de execuție cu o societate comercială, iar prin preluarea lucrărilor de fundație a drumului de către SNGN Romgaz SA Sucursala Tîrgu Mureș, a rămas la dispoziția autorității publice locale suma de 487.758 lei, potrivit ofertei depuse de firma câștigătoare, utilizată pentru reabilitarea altor străzi necuprinse în proiect.

Prejudiciul cauzat SNGN Romgaz SA Mediaș, susţine DNA, este de 414.000 lei, reprezentând suma cheltuită nejustificat pentru reabilitarea drumului din comuna Coronca.

În vederea recuperării pagubei, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui imobil aparținând lui Ioan Budan, precizează DNA.

Potrivit procurorilor, societatea prejudiciată nu s-a constituit parte civilă în procesul penal.

Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Târgu Mureș.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul director Romgaz Târgu Mureș, trimis în judecată pentru un prejudiciu de 414.000 lei.
 Vizualizări articol: 878 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fostul director Romgaz Târgu Mureș, trimis în judecată pentru un prejudiciu de 414.000 lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei