Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 dec 2012 - Anul XVII, nr. 299 (5204)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fenechiu regretă că nu va răspunde de autostrăzi: Aveam proiecte pregătite de câţiva ani

Vineri, 21 Decembrie 2012 (17:06:34)

Relu Fenechiu (PNL), propus ministru al Transporturilor, a afirmat că regretă trecerea autostrăzilor în subordinea Ministerului pentru Marile Proiecte, condus de Dan Şova, întrucât avea unele proiecte pentru care s-a pregătit câţiva ani, dar s-a declarat convins că va colabora bine cu ministrul PSD.

"Regret, din cauza faptului că aici am nişte proiecte pe care le pregătesc de ani de zile, dar sunt convins că voi colabora cu domnul Şova. (...) Planul de bătaie mi-l pregătesc de opt ani pentru ministerul ăsta. (...) Îmi doream să pot să implementez nişte idei, nişte strategii", a spus Fenechiu, după audierile comisiilor parlamentare, răspunzând unor întrebări din partea jurnaliştilor.

El a precizat că s-a ocupat în ultimii ani de toate strategiile de transport ale Partidului Liberal şi ale USL.

"Până la urmă, dacă ştii ce vrei să faci, nu trebuie decât să găseşti soluţiile juridice", a adăugat Fenechiu.

Întrebat câţi kilometri de autostradă vor fi construiţi anul viitor, el nu a oferit o estimare. "Eu am zis că, pentru a avea o reţea de infrastructură rutieră, rapidă, corectă, noi trebuie să ajungem la 300 kilometri de autostradă pe an. E un nivel corect. (...) Dacă noi am face aceşti 300 de kilometri pe an, am putea ajunge până în 2020 să avem vreo 2.500 km de autostradă, ceea ce ar fi ok", a spus el.

Potrivit sursei citate, CNADNR va fi reorganizată, lucrările de întreţinere şi reparaţii urmând să fie trecute la o societate nouă.

"Compania Naţională se va reorganiza total, nu ştiu dacă ştiţi povestea, că sunt datorii de 1,5 miliarde euro, şi nu pot fi plătite pentru că se consideră ajutor de stat, pentru că CNADNR execută şi lucrări în regie proprie şi atunci e conflict de interese. Toate lucrările de întreţinere şi reparaţii pe care le execută compania le trec într-o altă companie şi nu mai este ajutor de stat", a spus Fenechiu.

Legat de deszăpezire, el a arătat că doreşte ca autorităţile locale să îşi cumpere nişte lame, care "costă 2 lei", încheierea unor parteneriate cu firmele de construcţii din ţară, pentru ca, în condiţiile în care apar situaţii de urgenţă, acestea să poată fi montate pe camioane, însă fără contracte permanente.

Pe de altă parte, achiziţia frezelor ar putea fi derulată prin proiecte europene în următoarea perioadă de alocare, dacă va exista "bunăvoinţa Comisiei Europene", potrivit sursei citate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fenechiu regretă că nu va răspunde de autostrăzi: Aveam proiecte pregătite de câţiva ani.
 Vizualizări articol: 615 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fenechiu regretă că nu va răspunde de autostrăzi: Aveam proiecte pregătite de câţiva ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei