Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 oct 2012 - Anul XVII, nr. 232 (5137)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sulfina Barbu: USL nu a semnat legea indemnizaţiei pentru mame, pentru trimiterea la promulgare

Joi, 4 Octombrie 2012 (17:06:55)

Vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu a declarat, joi, că responsabilii USL din Cameră şi Senat nu au catadicsit să semneze proiectul privind creşterea indemnizaţiei pentru mame şi să-l trimită la promulgare, arătând că aplicarea acestui proiect necesită 4,2 milioane de euro pe lună.

Barbu a spus, la o conferinţă de presă, că proiectul privind mărirea indemnizaţiilor pentru mame a fost aprobat de Parlament, dar responsabilii USL din Cameră şi Senat nu au catadicsit să-l semneze şi să-l trimită la promulgare.

Ea a adăugat că este important de văzut dacă sunt bani necesari pentru apliarea acestui proiect, arătând că implicaţiile bugetare ar fi de 4,2 milioane de euro pe lună.

"Proiectul este un lucru bun, dar important este să nu fie o măsură electorală", a adăugat Sulfina Barbu.

Legea care reglementează majorarea indemnizaţiei pentru mame a parcurs toate etapele legale şi regulamentare ale procedurii legislative, urmând ca pe 4 octombrie să fie înaintată preşedintelui României în vederea promulgării, sub semnătura preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Potrivit unei precizări a Camerei Deputaţilor, proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.124/2011 pentru modificarea şi completarea unor acte normative care reglementează acordarea de beneficii de asistenţă socială ( PLx 95/ 2012) a fost adoptat de Camera Deputaţilor, în calitate de Cameră decizională, în şedinţa de plen din 25 septembrie 2012.

Potrivit Regulamentului Camerei Deputaţilor, legea adoptată de Camera Deputaţilor, cu privire la care Senatul s-a pronunţat ca primă Cameră sesizată, semnată de preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Senatului, se comunică înainte de a fi trimisă spre promulgare, Guvernului, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi Avocatului Poporului, şi se depune la Secretarul general al Camerei Deputaţilor şi Secretarul general al Senatului în vederea exercitării dreptului de sesizare a Curţii Constituţionale, se precizează într-un comunidat remis MEDIAFAX.

Pentru legile adoptate în procedură de urgenţă, aşa cum este şi cazul PLx 95/2012, termenul pentru exercitarea dreptului de sesizare a Curţii Constituţionale este de 2 zile de la data aducerii la cunoştinţă atât senatorilor, cât şi deputaţilor. Depunerea legii la Secretarii generali ai celor două Camere şi comunicarea acestui fapt către senatori şi deputaţi a avut loc în data de 2 octombrie. Potrivit Regulamentelor celor doua Camere, termenul de sesizare a Curţii Constituţionale curge de la data comunicării acestui fapt deputaţilor, respectiv de la data anunţării în plen, în cazul procedurii prevăzută de Regulamentul Senatului, se precizează în comunicat.

Potrivit programului de lucru aprobat, Senatul a avut programate activităţi în comisii şi, respectiv, în circumscripţiile electorale în perioada 26 septembrie - 1 octombrie, prima şedinţă de plen având loc în data de 2 octombrie. Ca urmare, respectivul proiect de lege a parcurs toate etapele legale şi regulamentare ale procedurii legislative urmând ca, în data de 4 octombrie, legea să fie înaintată preşedintelui României, în vederea promulgării, sub semnătura preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, declarase luni, 1 octombrie, că nu ştie de ce preşedintele Traian Băsescu nu a promulgat legea adoptată pe 25 septembrie de Camera Deputaţilor privind majorarea indemnizaţiei la 85% de la 75% din cuantumul venitului net, în texul acesteia fiind prevăzută aplicarea începând de la 1 octombrie.

Ea şi-a cerut scuze pentru faptul că l-a învinovăţit pe preşedintele Traian Băsescu pentru întârzirea promulgării legii care majorează indemnizaţia mamelor şi a explicat că abia ulterior a aflat că acest proiect de lege mai trebuie aprobat şi de către Senat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sulfina Barbu: USL nu a semnat legea indemnizaţiei pentru mame, pentru trimiterea la promulgare.
 Vizualizări articol: 493 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sulfina Barbu: USL nu a semnat legea indemnizaţiei pentru mame, pentru trimiterea la promulgare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei