Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 oct 2012 - Anul XVII, nr. 232 (5137)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Asociaţia Comunelor cere aprobarea bugetelor multianuale întrucât nu se pot planifica investiţiile

Joi, 4 Octombrie 2012 (14:16:33)

Asociaţia Comunelor din România cere Guvernului programarea unui buget multianual pentru administraţiile locale, deoarece autorităţile locale nu pot planifica investiţii pe mai mulţi ani, precum şi eliminarea actelor normative care au dus la blocarea posturilor în administraţie.

Preşedintele Asociaţiei Comunelor, Emil Drăghici, a declarat, joi, la Cluj-Napoca, la Adunarea Generală a filialei Cluj a Asociaţiei Comunelor, că la nivelul administraţiilor locale nu se mai pot planifica investiţii pe mai mulţi ani, în condiţiile în care bugetele se aprobă anual, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Principala problemă cu care se confruntă Asociaţia Comunelor din România este lipsa unei programări bugetare. Cerem Guvernului o planificare bugetară pentru colectivităţile locale pentru cel puţin cinci ani, pentru că nu mai putem vorbi de investiţii anuale, deoarece în condiţiile în care derulăm investiţii pe mai mulţi ani, ne trezim după un an că nu mai avem resurse financiare, aşa cum se întâmplă în prezent. Este nevoie de o programare bugetară multianuală pentru sumele care vin pentru echilibrarea bugetară. De asemenea, mai cerem Guvernului eliminarea actelor legislative care au dus la blocarea posturilor în administraţie, şi deblocarea acestor posturi, pentru că sunt comune care funcţionează cu 4-5 persoane, ceea ce este o aberaţie. Am constatat o indiferenţă faţă de problemele comunelor”, a spus Drăghici.

Acesta a adăugat că deficitul de personal în primării este foarte mare, astfel încât s-a ajuns sub jumătatea numărului de personal necesar.

"Avem o situaţie fără precedent. În această situaţie avem şi noi, primarii, o vină, pentru că am dat girul nostru unor oameni care ajung sus, la conducerea ţării, şi apoi uită că au fost susţinuţi de cei de jos”, a afirmat Emil Drăghici.

Potrivit acestuia, o altă problemă identificată la nivelul comunelor este cea a salarizării, indemnizaţiile primarilor, viceprimarilor şi secretarilor fiind considerate prea mici.

La şedinţă au mai participat preşedinţii filialelor Alba, Bistriţa, Maramureş, Mureş şi Sălaj ale Asociaţiei Comunelor, parlamentari de Cluj, prefectul judeţului Cluj, Ioan Vuşcan, şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Ioan Oleleu.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asociaţia Comunelor cere aprobarea bugetelor multianuale întrucât nu se pot planifica investiţiile.
 Vizualizări articol: 534 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Asociaţia Comunelor cere aprobarea bugetelor multianuale întrucât nu se pot planifica investiţiile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei