Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 oct 2012 - Anul XVII, nr. 232 (5137)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicalişti "Cartel Alfa" au pichetat Guvernul cerând modificarea Legii dialogului social

Joi, 4 Octombrie 2012 (17:17:34)

Aproximativ 150 de sindicalişti de la Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel Alfa" au protestat, joi, în faţa Guvernului, cerând modificarea Legii dialogului social, aceasta blocând, în opinia lor, aplicarea Codului muncii, şi majorarea salariului minim pe economie la cel puţin 850 de lei.

Protestatarii au scandat "Jos Guvernul Ponta!" şi aveau în mâini cartoane inscripţionate cu "Don't fuck my job!".

Preşedintele CNS "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat că acţiunile din ultimele zile au ca scop atragerea atenţiei Executivului asupra faptului că au trecut cinci luni în care, în afară de "jocurile politicianiste", nu s-au făcut lucruri concrete.

Hossu a precizat că principalele probleme care trebuie rezolvate urgent sunt modificarea Legii dialogului social - act normativ ce ar bloca şi prejudicia drepturile lucrătorilor -, elaborarea proiectului bugetului de stat pentru 2013 şi stabilirea, împreună cu partenerii sociali, a nivelului salariului minim pe economie, începând cu 1 ianuarie 2013.

"Suntem aproape de 10 octombrie, când, în mod normal, ar fi trebuit să înainteze Parlamentului proiectul bugetului de stat pentru 2013 şi să stabilească salariul minim cu partenerii sociali. (...) Politicile de creştere a ocupării, strategiile de privatizare ale celor 12 companii de stat, problemele legate de politicile sociale, sunt promisiuni publice care nu s-au concretizat", a declarat liderul sindical.

Întrebat dacă este luată în calcul declanşarea grevei generale, în cazul în care Guvernul nu va reacţiona, Bogdan Hossu a spus că acest lucru nu este luat încă în considerare.

"Grevă generală, nu cred. Nu ne-am propus încă să strigăm şi să solicităm Parlamentului darea jos a actualului Guvern. Noi ne-am propus doar să găsim rezolvarea unor probleme împreună", a mai spus Hossu.

Preşedintele CNS "Cartel Alfa" a amintit Executivului că mai este foarte puţin până la începerea campaniei electorale, iar lucrurile solicitate de sindicalişti "trebuie demonstrate printr-o acţiune faptică".

Sindicaliştii "Cartel Alfa" au protestat în toată ţara, de marţi şi până joi, între orele 15.00 şi 18.00, cerând modificarea Legii dialogului social, oprirea privatizării companiilor strategice, crearea de locuri de muncă şi creşterea valorii salariului minim pentru 2013 la cel puţin 850 de lei.

Joi au fost programate mitinguri în Bucureşti şi în judeţele Arad, Argeş, Bacău, Brăila, Braşov, Călăraşi, Cluj, Caraş-Severin, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Prahova, Teleorman, Tulcea, Timiş, Vaslui şi Vrancea.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicalişti "Cartel Alfa" au pichetat Guvernul cerând modificarea Legii dialogului social.
 Vizualizări articol: 506 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicalişti "Cartel Alfa" au pichetat Guvernul cerând modificarea Legii dialogului social0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei