Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 oct 2012 - Anul XVII, nr. 232 (5137)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproximativ 150 de sindicalişti de la "Cartel Alfa" au protestat la Cluj şi Târgu Mureş

Joi, 4 Octombrie 2012 (17:01:58)

 Peste o sută de sindicalişti de la "Cartel Alfa" Cluj protestează, joi după-amiază, în faţa Prefecturii, solicitând, printre altele, modificarea Legii dialogului social, crearea de locuri de muncă şi creşterea salariului minim, în timp ce la Târgu Mureş au ieşit în stradă circa 50 de persoane.

Protestatarii de la Cluj au pancarte pe care scrie "Opriţi privatizarea CFR Marfă", "România trezeşte-te", "Aţi adus România în infern - hoţie, minciună, corupţie, ruină, dezastru, ruşinare", "Salariu minim garantat, ca valoare indexat, cel puţin 850 lei, ca să poţi trăi din el”, "Pentru că vrem să trăim, lăsaţi-ne să muncim, daţi-ne o lege justă, nu una scoasă din burtă”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Liderul Cartel "Alfa” Cluj, Valentin Ilcaş, a spus că sindicaliştii cer Guvernului să nu "mimeze consultările cu sindicatele" şi să "nu modifice unilateral" actele legislative legate de dialogul social.

"Suntem nemulţumiţi că am sperat ca noua guvernare să-şi schimbe optica faţă de partenerii sociali. Cerem modificarea Legii dialogului social şi să nu se mimeze consultările, iar ceea ce s-a decis împreună cu sindicatele să rămână bătut în cuie, nu să se modifice unilateral de către Guvern. Mai cerem deblocarea posturilor din sectorul bugetar, oprirea privatizării companiilor strategice, creşterea valorii salariului minim la cel puţin 850 de lei", a spus Ilcaş.

Acesta a avertizat guvernanţii că vor fi sancţionaţi la alegeri în cazul în care nu rezolvă problemele sindicatelor, "sancţiunea supremă fiind votul”.

O delegaţie a participanţilor la protest i-a înmânat un memoriu prefectului judeţului Cluj, Ioan Vuşcan.

Mitingul este autorizat să se desfăşoare între orele 15.00 – 18.00.

La Târgu Mureş, circa 50 de membri ai unor sindicate afiliate la CNS Cartel Alfa, precum Sindicatul “Independent” din combinatul Azomureş, dar şi din spitale, APIA, primării, Poliţie, RAGCL Reghin, au manifestat, joi după-amiază, timp de aproape două ore, în faţa Palatului Administrativ.

Sindicaliştii au purtat steaguri, dar şi pancarte cu mesaje precum "Nu ne închideţi gura – voi aţi întrecut măsura", "Până aici! Ajunge!" şi "FMI nu negociază Legea 62/2011".

În timpul protestului, liderul sindical Markos Gyorgy a spus la megafon că vrea să le amintească guvernanţilor că sunt la dispoziţia oamenilor, şi nu a instituţiilor financiare internaţionale" şi că premierul a promis că va îndrepta legile nedrepte.

Sindicaliştii i-au înmânat prefectulul Alexandru Petru Frătean, care a coborât la discuţii, lista lor de revendicări.

Sindicaliştii "Cartel Alfa" protestează în toată ţara, de marţi şi până joi, între orele 15.00 şi 18.00, cerând modificarea Legii dialogului social, oprirea privatizării companiilor strategice, crearea de locuri de muncă şi creşterea valorii salariului minim pentru 2013 la cel puţin 850 de lei. Joi erau programate mitinguri în Bucureşti şi în judeţele Arad, Argeş, Bacău, Brăila, Braşov, Călăraşi, Cluj, Caraş-Severin, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Prahova, Teleorman, Tulcea, Timiş, Vaslui şi Vrancea.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproximativ 150 de sindicalişti de la "Cartel Alfa" au protestat la Cluj şi Târgu Mureş.
 Vizualizări articol: 526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproximativ 150 de sindicalişti de la "Cartel Alfa" au protestat la Cluj şi Târgu Mureş0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei