Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 iul 2012 - Anul XVII, nr. 168 (5073)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ISU: Incendiul din Parcul Naţional Ceahlău a fost izolat, fiind săpate şanţuri la baza stâncilor

Duminică, 22 Iulie 2012 (15:08:08)

Incendiul izbucnit, sâmbătă, în Parcul Naţional Ceahlău a fost izolat, iar focul arde în continuare mocnit, afirmă reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, potrivit cărora au fost săpate şanţuri la baza versantului stâncos, de pe care cade jar.

Reprezentanţii ISU Neamţ susţin că situaţia este sub control, având în vedere că s-a reuşit izolarea incendiului, astfel încât să nu se poată extinde spre zona împădurită din Munţii Ceahlăului.

"Majoritatea focarelor sunt lichidate, iar vegetaţia nu mai arde cu flacără. Mai cad bucăţi de jar de pe peretele stâncos, însă fără a exista posibilitatea să ajungă la fondul forestier. Situaţia este sub control în momentul de faţă, mai ales că echipajele noastre de intervenţie au săpat şanţuri prin care întreaga zonă unde focul are mocnit este izolată în totalitate", a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, Iulian Jugan.
Din evaluările făcute de pompieri, în zonă au ars aproximativ 400 de metri pătraţi de vegetaţie uscată, fără ca flăcările să fi cuprins zona împădurită.

Incendiul din Parcul Naţional Ceahlău a izbucnit sâmbătă, între două blocuri mari de stâncă din zona Poiana Stănilei, la o altitudine de aproximativ 1.700 de metri.

Potrivit conducerii Parcului Naţional Ceahlău, incendiul a izbucnit cel mai probabil de la efectul de lupă al unui ciob de sticlă în razele soarelui.

Pompierii din judeţul Neamţ au intervenit, în ultimele două zile, şi în Munţii Tarcăului, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit în zona Brateş.

Conform surselor citate, în urma incendiului, izbucnit vineri după-amiază, au ars aproximativ şase hectare de vegetaţie, lăstăriş, trunchiuri uscate şi resturi rămase în urma tăierilor de arbori. Intervenţia a fost extrem de dificilă, în condiţiile în care zona cuprinsă de flăcări este una abruptă, cu acces dificil.

Reprezentanţii ISU Neamţ afirmă că incendiul a fost lichidat, însă echipaje de pompieri au rămas în zonă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ISU: Incendiul din Parcul Naţional Ceahlău a fost izolat, fiind săpate şanţuri la baza stâncilor.
 Vizualizări articol: 651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ISU: Incendiul din Parcul Naţional Ceahlău a fost izolat, fiind săpate şanţuri la baza stâncilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei