Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 iul 2012 - Anul XVII, nr. 157 (5062)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pöttering: Comportamentul Guvernului Ponta, încălcare vădită a principiilor statului de drept

Luni, 9 Iulie 2012 (18:20:00)

Europarlamentarul CDU Hans-Gert Pöttering, preşedinte al Fundaţiei Konrad Adenauer şi fost presedinte al PE, îşi exprimă îngrijorarea profundă faţă de procedura de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, adăugând că principiile statului de drept au fost încălcate "vădit" de Guvernul Victor Ponta.

"Comportamentul manifestat de către guvernul Ponta reprezintă o încălcare vădită a principiilor statului de drept şi constituie un motiv pentru îngrijorări reale", susţine Hans-Gert Pöttering, într-un comunicat de presă transmis luni MEDIAFAX.

Europarlamentarul german menţionează că a solicitat Comisiei Europene să "examineze evenimentele din România din perspective compabitibilităţii acestora cu principiile şi legislaţia UE".

El consideră că procedura de suspendare din funcţie a preşedintelui Băsescu reprezintă punctul culăminant al unei serii de atacuri fără precedent asupra structurilor statului de drept din România, amintind că pe parcursul săptămânii trecute au fost înlocuiţi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului "cu oameni ai premierului social-democrat", iar Curţii Constituţionale i s-a retras dreptul de a verifica hotărârile Parlamentului.

"De la aderarea la Uniunea Europeană, România a făcut pasi importanţi în procesul de evoluţie democratică si de dezvoltare a instituţiilor sale conform principiilor statului de drept. Procedura premierului Victor Ponta, bazată exclusiv pe politica de partid, pune serios în pericol respectul de care se bucură România la nivelul instituţiilor europene. Procedura neasteptată împotriva opoziţiei si ocolirea justiţiei dăunează pe termen lung politicii ţării. În calitate de susţinători ai democraţiei si de cetăţeni europeni, avem obligaţia de a ne face auzite vocile împotriva evoluţiilor din România. Solicit Comisiei Europene, în calitate de ‘gardian al tratatelor’, să examineze evenimentele din România din perspectiva compatibilităţii acestora cu principiile si legislaţia UE", a declarat Pöttering, potrivit comunicatului menţionat.

Fundaţia Konrad Adenauer, o organizaţie politică apropiată Uniunii Creştin-Democrate (CDU) din Germania, desfăşoară activităţi de instruire şi consultanţă politică în România încă din 1991. În anul 1998 a fost deschisă reprezentanţa Fundaţiei la Bucureşti. Începând cu 2006, Bucureşti a devenit şi sediul programului “Statul de Drept Europa de Sud-Est” al Fundaţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pöttering: Comportamentul Guvernului Ponta, încălcare vădită a principiilor statului de drept.
 Vizualizări articol: 539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pöttering: Comportamentul Guvernului Ponta, încălcare vădită a principiilor statului de drept0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei