Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 iul 2012 - Anul XVII, nr. 157 (5062)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Secretar de stat: Ţinta de 6% din PIB pentru sănătate va fi atinsă probabil în următorii patru ani

Luni, 9 Iulie 2012 (18:19:28)

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, la Târgu Mureş, că ţinta de şase la sută din PIB pentru sănătate va fi atinsă probabil în următorul mandat parlamentar, adică în următorii patru ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Alexandru Rafila a spus că proiectul noii legi a sănătăţii îşi propune o creştere a veniturilor din sistemul de asigurări public, arătând că în acest fel ţinta de şase la sută din PIB pentru sănătate va putea fi atinsă.

El a estimat acest termen în cursul următorului mandat parlamentar, adică în următorii patru ani.

"În momentul de faţă lucrăm împreună cu Ministerul Finanţelor la o simulare a impactului financiar - pentru că ştiţi bine că există un impact financiar deosebit al sistemului de sănătate asupra bugetului naţional. Proiectul de lege propune ca prin bugetul de stat să fie finanţate pachetele de servicii pentru acei cetăţeni care nu-şi permit să plătească o asigurare sau pentru aşa-numiţii coasiguraţi, adică membrii familiilor persoanelor asigurate, pentru care în momentul de faţă practic nu plătea nimeni. Şi o să existe o creştere practic a veniturilor în sistemul de asigurări public, încât ţinta pe care ne-o dorim, de a ajunge la un procent din minim şase din PIB pentru sistemul de sănătate, să poată să fie atinsă", a spus Rafila.

El a precizat că este important atât ca această ţintă de minim şase la sută din PIB pentru sistemul de sănătate să fie realizată, cât şi o creştere a PIB-ului.

"Ţinta aceasta de şase la sută din PIB, sigur, nu poate fi atinsă peste noapte, probabil că în cursul viitorului exerciţiu parlamentar de patru ani această ţintă este rezonabil să fie atinsă. Legat de nivelul la care se va situa PIB-ul României la sfârşitul acestui interval, cred că e la fel de important ca şi PIB-ul să crească, pentru că doar o creştere procentuală a procentului alocat, fără o creştere a PIB-ului, nu rezolvă situaţia", a afirmat Rafila.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Alexandru Rafila a participat, luni, la Târgu Mureş, la conferinţa de dezbatere a proiectului de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate din România, activitate care face parte din proiectul de promovare derulat de Ministerul Sănătăţii în perioada 2-31 iulie 2012, în 14 oraşe din ţară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Secretar de stat: Ţinta de 6% din PIB pentru sănătate va fi atinsă probabil în următorii patru ani.
 Vizualizări articol: 518 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Secretar de stat: Ţinta de 6% din PIB pentru sănătate va fi atinsă probabil în următorii patru ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei