Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 iul 2012 - Anul XVII, nr. 157 (5062)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MApN: Promovabilitatea absolvenţilor de colegii militare este de 98,5 la sută

Luni, 9 Iulie 2012 (18:20:28)

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat la colegiile militare liceale a fost de 98,5 la sută, din cei 272 de candidaţi doar patru fiind respinşi, informează, luni, Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

"Absolvenţii colegiilor militare liceale au obţinut, la examenul de bacalaureat din acest an, rezultate foarte bune, promovabilitatea generală fiind de 98,5 la sută", se arată într-un comunicat de presă al MApN.

Astfel, din totalul de 272 de elevi de clasa a XII-a de la Colegiul Militar Liceal "Ştefan cel Mare" Câmpulung Moldovenesc, Colegiul Militar Liceal "Mihai Viteazul" din Alba-Iulia şi Colegiul Militar Liceal "Dimitrie Cantemir" din Breaza, doar patru au fost respinşi.

Promovabilitatea la liceul din Câmpulung Moldovenesc a fost de sută la sută, la Alba-Iulia de 98,88 la sută, iar la Breaza de 96,74 la sută, a precizat sursa citată.

Elevii au susţinut examenele la Centre de examinare din localităţile Câmpulung Moldovenesc (Colegiul Silvic "Bucovina"), Alba-Iulia (Colegiul "Horia, Cloşca şi Crişan") şi Breaza (Liceul teoretic "Aurel Vlaicu"), în aceleaşi condiţii ca şi colegii lor din mediul civil.

"Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, adresează în mod public felicitări, atât absolvenţilor colegiilor militare, cât şi corpului profesoral, apreciind faptul că învăţământul militar a menţinut la un nivel de excelenţă calitatea actului educaţional", se mai arată în comunicatul MApN.

Promovabilitatea la sesiunea din iunie-iulie a examenului de bacalaureat, la nivel naţional, este de 43,04% înainte de soluţionarea contestaţiilor, cu 1,43%mai mică faţă de 2011.

Anul trecut, promovabilitatea la bacalaureat a fost de 44,47% înaintea contestaţiilor, iar rezultatele au fost considerate cele mai slabe din ultimele două decenii, fiind pentru prima dată când în aproape 30 de unităţi de învăţământ nu a fost niciun promovat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MApN: Promovabilitatea absolvenţilor de colegii militare este de 98,5 la sută.
 Vizualizări articol: 522 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MApN: Promovabilitatea absolvenţilor de colegii militare este de 98,5 la sută0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei