Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 iul 2012 - Anul XVII, nr. 157 (5062)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cepoi: După evaluarea FMI, sper să mai deblocăm 2.500 de posturi în sistemul sanitar

Luni, 9 Iulie 2012 (14:10:21)

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat, luni, că speră să deblocheze circa 2.500 de posturi în sistemul sanitar, la nivel naţional, în urma unei noi evaluări făcute de FMI şi după finalizarea calculelor privind creşterea cheltuielilor salariale cu 8 la sută, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cepoi a declarat, într-o conferinţă de presă, că problema deblocării posturilor nu este una care ţine de Legea sănătăţii, ci de economia naţională şi de condiţionalităţile pe care România le are cu instituţiile financiare internaţionale.

"Legea sănătăţii are o perioadă minimă de implementare de doi ani, între 2013-2014. Problema deblocării posturilor nu este una care ţine de lege, ci de economia naţională şi de condiţionalităţile pe care le avem cu instituţiile financiare internaţionale. Am deblocat 500 de posturi, iar după ce se finalizează calculele cu creşterea cheltuielilor salariale de opt la sută şi după ce avem o nouă evaluare a FMI, vom reveni asupra acestei probleme încercând să mai deblocăm un anumit număr de posturi. Sunt 45.000 de posturi vacante în sistemul de sănătate, 21.000 s-au vacantat după blocarea posturilor în 2009. Nevoia strict necesară, acută, este de 3.000 de posturi. Am deblocat până acum 500, sper să mai deblocăm 2.500", a spus Cepoi.

Vasile Cepoi a participat, luni, la Cluj-Napoca, la o dezbatere pe marginea noii legi a sănătăţii, la care au fost prezenţi, printre alţii, medici, directori de spitale, farmacişti, medici de familie, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Cluj, Emilia Groza, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Cluj, Dorina Duma, reprezentanţi ai sindicatului Sanitas şi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu", prefectul judeţului Cluj, Ioan Vuşcan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cepoi: După evaluarea FMI, sper să mai deblocăm 2.500 de posturi în sistemul sanitar.
 Vizualizări articol: 567 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cepoi: După evaluarea FMI, sper să mai deblocăm 2.500 de posturi în sistemul sanitar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei