Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 iul 2012 - Anul XVII, nr. 157 (5062)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 6.100 de persoane au chemat ambulanţa în ultimele 24 de ore, 120 au avut nevoie de medic

Luni, 9 Iulie 2012 (15:34:51)

Serviciile de ambulanţă au înregistrat în ultimele 24 de ore 6.174 de solicitări, peste 120 persoane necesitând îngrijiri medicale după ce au leşinat ori s-au deshidratat din cauza caniculei, informează, luni, Ministerul Sănătăţii, prin Centrul operativ pentru situaţii de urgenţă.

Numărul cazurilor înregistrate arată o uşoară creştere faţă de perioadele cu temperaturi normale, fără să fi fost raportate decese din cauza caniculei, a precizat Ministerul Sănătăţii.

În ultimele 24 de ore au fost mobilizate pentru intervenţiile în judeţe 1.165 de ambulanţe. La nivel naţional au fost organizate peste 1.100 de puncte de prim ajutor.

Bucureştiul şi 11 judeţe din sudul şi sud-vestul ţării sunt sub avertizare cod portocaliu de caniculă luni şi marţi, când temperaturile ajung până la 39 de grade şi disconfortul termic este accentuat, iar alte 18 judeţe din est, sud-est şi vest sunt avertizate cu cod galben.

Codul portocaliu de caniculă este valabil pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman, Argeş, Vâlcea, Olt, Gorj, Dolj şi Mehedinţi. În aceste judeţe temperaturile maxime vor atinge frecvent 37- 38 de grade şi pe arii restrânse 39 de grade.

Judeţele Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi, Bacău, Vaslui, Iaşi şi Boroşani sunt, luni şi marţi, sub avertizare cod galben de caniculă. În aceste judeţe, temperaturile vor atinge valori de 35 - 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va depăsi pragul critic de 80.

Pentru prevenirea incidentelor în zilele cu temperaturi extreme, Ministerul Sănătăţii le recomandă oamenilor să asculte sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 şi 18.00.

Medicii le recomandă oamenilor să bea între 1,5 şi 2 litri de lichide, respectiv un pahar de apă la fiecare 15 - 20 de minute, să consume zilnic legume şi fructe proaspete, cum ar fi pepenele galben, pepenele roşu, prunele, castraveţii şi roşiile, deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă.

În zilele cu temperaturi extreme este interzis consumul de alcool (inclusiv bere sau vin), deoarece acesta favorizează deshidratarea şi reduce capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. De asemenea, trebuie evitate băuturile cu conţinut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri racoritoare carbogazoase), deoarece acestea sunt diuretice.

Pe parcursul zilei sunt recomandate cât mai multe duşuri calduţe. Cei care au aer condiţionat, trebuie să regleze aparatul astfel încât temperatura să fie cu cinci grade mai mică decât temperatura ambientală.

De asemenea, trebuie evitate activităţile în exterior care necesită un consum mare de energie, cum ar fi sportul sau grădinăritul. Cei care sunt obligaţi să stea în soare trebuie să folosească o ţinută adecvată, cum ar fi pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise.

O grijă specială va fi acordată copiilor, vârstnicilor, bolnavilor şi persoanelor cu dizabilităţi, cărora le vor fi oferite permanent lichide, chiar dacă aceştia nu cer.

Medicii mai recomandă să fie păstrat contactul cu vecini, rude, cunoştinţe care sunt în vârstă sau cu dizabilităţi, pentru a fi ajutaţi în caz de nevoie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 6.100 de persoane au chemat ambulanţa în ultimele 24 de ore, 120 au avut nevoie de medic.
 Vizualizări articol: 502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 6.100 de persoane au chemat ambulanţa în ultimele 24 de ore, 120 au avut nevoie de medic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei