Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 iul 2012 - Anul XVII, nr. 157 (5062)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Vinerea neagră

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După tragerea la sorți a grupelor la turneul final național de minifotbal de la Deva, când Railex Suceava a dat peste echipele din Iași și Ploiești, două dintre favoritele la titlu, se putea spune că va fi greu pentru suceveni, dar în aceeași măsură și pentru ceilalți, Railex fiind totuși bronzul de anul trecut. Abia apoi, la programarea meciurilor, lucrurile începeau să devină îngrijorătoare pentru suceveni. Grupele erau de cinci (cele trei enumerate plus Dej și Roman), deci prin rotație una dintre echipe stătea. Ei bine, Railex urma să stea abia în ultima etapă, un dezavantaj considerabil pentru o echipă care luptă la calificare, bașca faptul că urma să joace trei meciuri vineri. Iar dacă mai adăugăm și faptul că primele două partide erau chiar contra Iașiului și Ploieștiului, avem imaginea unui țintar cu maximum de dificultate pentru suceveni.

Dar asta era situația, Railex nu mai era o debutantă, o echipă cu pretențiile ei trebuia să fie pregătită să treacă peste orice. Inclusiv peste un eșec limpede în deschiderea cu Iașiul: 1-4! Cum în sferturi mergeau doar primele două echipe, meciul cu prahovenii devenea decisiv. Aceștia, cu Onuț, Daniel Chiriță și Iftodi, o adevărată provocare. Meciul a fost de la egal la egal, Railex a stat bine în teren, ploieștenii nu prea s-au putut apropia de poartă, așa că au apelat la șuturile de la distanță. Sucevenii au țâșnit pe contraatac de câte ori au avut ocazia, în vreo două rânduri lipsind doar puțină șansă la ultima pasă pentru deschiderea scorului. Această șansă a fost însă dincolo. Se profila un 0-0, scor care se păstrase până către final, când un șut de departe al lui Chiriță explodează în bară, apoi lovește capul portarului și intră în poartă... Sucevenii s-au aruncat în atac, dar n-au reușit decât să se expună pentru un nou gol, care îi trimitea acasă după doar două jocuri!

Odată trecut acest șoc, era de așteptat ca măcar în al treilea meci Railex să-și dea drumul la joc, dar abia acum s-a conturat uriașa dezamăgire. Dejenii au executat cu 5-1 o echipă de nerecunoscut, și astfel s-a încheiat o adevărată vinere neagră pentru echipa suceveană. Rămâne o mare și surprinzătoare cifră zero în dreptul golurilor din acțiune, în trei meciuri înscriindu-se abia de două ori, o dată din lovitură de la 9 metri, a doua oară direct din lovitură liberă! Atunci când echipa era la greu, nici un jucător de la mijloc în sus nu și-a asumat o acțiune personală, nimeni n-a inventat nimic, pierzându-se cu toții în combinații sterile. Abia a doua zi, la 6-3 cu Roman, au venit și golurile din acțiune, toate cele șase! Cam târziu, măcar să fi fost o experiență din care se poate crește, dar, vorba cântecului, înc-un an s-a mai dus pe tobogan.

Ca fapt divers, cele două calificate din grupă, Iașiul și Ploieștiul, au jucat finalele, ieșenii câștigând-o pe cea mare, prahovenii  pierzând-o pe cea mică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vinerea neagră.
 Vizualizări articol: 928 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vinerea neagră0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei