Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 iul 2012 - Anul XVII, nr. 157 (5062)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Organizaţia de Tineret a BNS acuză clasa politică pentru rezultatele dezastruoase de la bacalaureat

Luni, 9 Iulie 2012 (18:51:37)

Tinerii lucrători afiliaţi la BNS consideră că responsabilitatea pentru rata de promovabilitate de la Bacalaureat revine exclusiv partidelor politice şi guvernelor, reflectând superficialitatea cu care a fost condusă România în ultimii zece ani, se arată într-un comunicat remis, luni, MEDIAFAX.

Organizaţia de Tineret a Blocului Naţional Sindical (OT BNS) consideră că alte rezultate nu erau de aşteptat şi nu erau posibile în condiţiile în care, de mai bine de un deceniu, politicienii aflaţi pe rând la guvernare şi în opoziţie au luat "decizii haotice", pe fondul unui climat conflictual permanent, punând interesele personale şi de grup înaintea intereselor strategice naţionale.

"Oricât de dur ar suna, suntem de părere că România anului 2012 este o ţară fără viitor, cu o generaţie tânără derutată, cu principii morale şi valori alterate, după chipul şi asemănarea celor care au condus şi au servit drept model. Când ignori cu anii o categorie atât de vulnerabilă precum tinerii, când guvernezi distructiv, când schimbi Legea educaţiei de la un an la altul fără să faci o reformă reală, când eşti incapabil să priveşti în perspectivă, când nu ţii cont de soluţiile pertinente oferite de partenerii sociali, de organizaţiile societăţii civile, de semnalele de alarmă trase de Uniunea Europeană sau măcar de liniile strategice urmate de alte ţări dezvoltate, nu poţi avea ca rezultat decât dezastrul", susţin tinerii din BNS.

În opinia lor, faptul că generaţia tânără a României a devenit, din resursă strategică, o problemă socială şi economică, o generaţie de viitori şomeri, nu ar trebui să fie o surpriză pentru nimeni.

"Blocul Naţional Sindical, la nivel confederal, dar şi la nivelul Organizaţiei de Tineret, atrage de mulţi ani atenţia asupra necesităţii unor strategii agreagate, coerente, dedicate tinerilor, începând de la reforma sistemului de educaţie şi terminând cu programe motivaţionale, de consiliere în carieră şi dezvoltare personală. (...) Avem strategii concrete, avem soluţii de finanţare şi ne lipseşte doar un partener de dialog serios şi dispus să acţioneze în interesul României", se mai arată în comunicat.

Tinerii afiliaţi BNS susţin că România are bani să reformeze radical sistemul de educaţie şi să îl aducă pe un drum comun cu cel al ţărilor dezvoltate din Uniunea Europeană, precizând că, din 2007, aproape un miliard de euro este alocat prin programul POS DRU, iar aceşti bani ar fi putut fi investiţi în logistică, în dotări cu material didactic, în dezvoltarea de programe inovative care să sprijine tranziţia de la şcoală în piaţa muncii, în programe de îmbunătăţire a accesului la educaţie şi formare profesională iniţială şi continuă de tip modern sau în dezvoltarea resurselor umane din educaţie.

"Din acest miliard de euro, România a reuşit să absoarbă sub patru la sută pe exerciţiul 2007-2013. Cei care au fost la guvernare în acest interval, precum şi liderii partidelor de la Putere şi din opoziţie - persoanele cu putere de vot şi drept de decizie pe soarta României - ar trebui să se privească în oglindă şi să îşi recunoască vina pentru distrugerea şanselor de viitor ale generaţiei tinere", consideră tinerii sindicalişti.

Tinerii din BNS mai spun că, din constatările făcute de ei, situaţia tinerilor poate fi definită prin derută, lipsă de modele, lipsă de perspectivă pe plan local şi multe planuri de părăsire a ţării, concluzia fiind că rezultatele la bacalaureat sunt pe măsura prestaţiei guvernanţilor şi politicienilor.

Promovabilitatea la sesiunea din iunie-iulie a examenului de bacalaureat, la nivel naţional, este de 43,04% înainte de soluţionarea contestaţiilor, cu 1,43% mai mică faţă de cea din 2011.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Organizaţia de Tineret a BNS acuză clasa politică pentru rezultatele dezastruoase de la bacalaureat.
 Vizualizări articol: 609 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Organizaţia de Tineret a BNS acuză clasa politică pentru rezultatele dezastruoase de la bacalaureat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei