Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 iul 2012 - Anul XVII, nr. 157 (5062)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Băsescu să răspundă pe 29 şi la întrebarea de ce pentru unii a fost criză,iar pentru alţii nu

Luni, 9 Iulie 2012 (17:16:02)

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că preşedintele suspendat Traian Băsescu trebuie să răspundă, la referendumul din 29 iulie, şi la întrebarea "De ce pentru unii a fost criză, iar pentru alţii nu?", în contextul în care discuta despre banii cheltuiţi pe casele de avocatură.

"S-a adoptat o nouă Ordonanţă de urgenţă prin care se restrânge masiv dreptul ministerelor şi al companiilor de a apela la case de avocatură. Nu se va elimina total, pentu că sunt procese în care e nevoie de aşa ceva. Am vrut doar să ştiţi pe ce s-au dus banii Guvernului şi după cum aţi constatat nu am scos pe nimeni de pe listă, nu am adăugat pe nimeni", a spus Ponta.

El a precizat că se vor face sesizări împotriva celor care au încheiat astfel de contracte.

"Dacă există, sigur că facem sesizări acolo unde există situaţii clare de încălcare a legii, să putem să demonstrăm", a spus Ponta.

El a adăugat că Traian Băsescu trebuie să le răspundă românilor şi de ce pentru unii a fost criză, iar pentru alţii nu.

"Am obligaţia să spunem românilor pe ce s-au cheltuit banii lor. Traian Băsescu, pe 29, trebuie să răspundă şi la această întrebare: Cum se face că pentru unii a fost criză şi pentru alţii nu a fost criză?", a spus Ponta.

Instituţiile publice şi companiile de stat au cheltuit în perioada 2009-31 mai 2012, în mandatul fostului Guvern, peste 150 milioane lei pentru servicii contractate de la casele de avocatură, cei mai mai mulţi bani fiind cheltuiţi de Loteria Română, Electrica, Hidroelectrica şi AVAS. Concluzia relevă dintr-un raport al Corpului de Control al primului-ministru, obţinut de MEDIAFAX, privind situaţia contractelor de asistenţă, consiliere şi reprezentare juridică încheiate între entităţi publice şi case de avocatură.

La începutul lunii iunie, Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care a interzis instituţiilor publice, regiilor autonome şi companiilor naţionale să mai contracteze servicii de consultanţă şi asistenţă juridică dacă dispun deja de personal propriu de specialitate.

Tot atunci, şeful Corpului de control al premierului a cerut instituţiilor şi companiilor de stat să raporteze contractele încheiate cu firmele de avocatură, demersul fiind argumentat de Guvern ca făcând parte din acţiunile de audit solicitate de premierul Victor Ponta la preluarea mandatului şi având ca scop informarea cetăţenilor în legatură cu cheltuirea banului public.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Băsescu să răspundă pe 29 şi la întrebarea de ce pentru unii a fost criză,iar pentru alţii nu.
 Vizualizări articol: 511 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Băsescu să răspundă pe 29 şi la întrebarea de ce pentru unii a fost criză,iar pentru alţii nu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei