Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 iul 2012 - Anul XVII, nr. 157 (5062)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Eurobarometru: 12% dintre utilizatorii internetului din UE s-au confruntat deja cu frauda online

Luni, 9 Iulie 2012 (16:35:18)

Nu mai puţin de 12% dintre utilizatorii internetului din Uniunea Europeană s-au confruntat deja cu frauda online, iar 8% au fost victime ale furtului de identitate, însă, cu toate acestea, aproximativ jumătate dintre ei nu şi-au schimbat parolele online în 2011, potrivit unui sondaj Eurobarometru.

Aceeaşi cercetare arată însă că utilizatorii internetului sunt foarte preocupați de securitatea informatică: 89% dinre ei evită să dezvăluie online informații cu caracter personal, iar 74% sunt de acord că riscul de a deveni o victimă a criminalității informatice a crescut în ultimul an.

"În timp ce tot mai mulți oameni valorifică avantajele internetului și beneficiază de pe urma economiei digitale, nu este de mirare că securitatea informațiilor cu caracter personal și a plăților efectuate online constituie principalele noastre preocupări. Este și mai surprinzător faptul că numai jumătate dintre europeni iau efectiv măsuri pentru a se proteja împotriva criminalității informatice", a declarat comisarul european pentru afaceri interne, Cecilia Malmström.

Potrivit aceluiaşi sondaj, 53% dintre utilizatorii internetului din UE declară că achiziționează bunuri sau servicii online, 52% spun că folosesc site-urile de socializare, iar 48%, că efectuează tranzacții bancare online.

Totodată, 40% dintre utilizatorii de internet și-au exprimat îngrijorarea că datele lor cu caracter personal ar putea fi preluate sau utilizate în mod abuziv, iar 38% s-au declarat preocupaţi cu privire la securitatea plăților online.

Sondajul a fost efectuat în rândul a aproape 27.000 de persoane din toate statele membre ale UE.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eurobarometru: 12% dintre utilizatorii internetului din UE s-au confruntat deja cu frauda online.
 Vizualizări articol: 518 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eurobarometru: 12% dintre utilizatorii internetului din UE s-au confruntat deja cu frauda online0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei