Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 apr 2012 - Anul XVII, nr. 85 (4990)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu îi scrie lui Ungureanu: Cabinetul să reintre în rolul politic pentru care a fost învestit

Miercuri, 11 Aprilie 2012 (15:38:58)

Deputatul PNL Călin Popescu Tăriceanu apreciază, într-o scrisoare deschisă adresată premierului Mihai Răzvan Ungureanu, că este bine ca actualul Cabinet să se concentreze asupra rolului pentru care a fost învestit, respectiv administrarea treburilor curente, şi să nu asume acţiuni în domenii-cheie.

"În scurta perioadă scursă de la învestirea Guvernului pe care îl conduceţi am văzut din partea dumneavoastră şi a unor membri ai Cabinetului anumite atitudini şi luări de poziţie care apreciez că intră în contradicţie cu statutul politic firesc pe care îl presupune o asemenea construcţie guvernamentală. În mod concret, mă refer la tendinţa de a anunţa, cu o anumită lejeritate, iniţiative politice importante care vor avea consecinţe pe termen mediu şi lung, chiar şi asupra generaţiilor viitoare", spune fostul premier liberal în scrisoarea deschisă adresată lui Mihai Răzvan Ungureanu.

El menţionează, în acest sens, regionalizarea sau privatizările în domenii precum resursele naturale şi energia, care, potrivit deputatului PNL, "par a fi făcute în pripă, cu o lipsă flagrantă de profesionalism, fără a cântări atent interesul generaţiilor viitoare şi fără a urma o strategie clar enunţată de protejare a interesului naţional".

"Tot aici trebuie menţionat faptul că politici economice vitale pentru viitorul României, precum nivelul salarizării personalului bugetar sau cota CAS, sunt tratate acum dintr-o perspectivă care mi se pare a fi politicianistă, care poate ajuta PDL în momentul alegerilor, dar care nu ţine cont de faptul că eventuale erori comise acum ar putea avea efecte pentru mulţi ani şi vor trebui corectate de Guvernele viitoare", mai scrie Tăriceanu în scrisoarea către Ungureanu.

Liderul deputaţilor PNL consideră că astfel de iniţiative ar trebui să ţină de resortul unui Cabinet rezultat în urma alegerilor, "cu deplină legitimitate politică" şi numai după ce ele vor fi prezentate în faţa electoratului, prin competiţia între programe de guvernare bine structurate, care vor fi supuse unei dezbateri publice riguroase, în campania electorală.

"Realitatea politică este aceea că actualul Cabinet a fost învestit pentru un mandat extrem de scurt, de circa 8 luni, cu rolul de a asigura administrarea treburilor curente ale ţării şi de a organiza alegeri locale şi parlamentare libere şi corecte. După cum este ştiut, Guvernul pe care îl conduceţi a fost soluţia găsită de actuala majoritate parlamentară pentru ieşirea dintr-o situaţie de criză politică extremă. Gravitatea acesteia a putut fi măsurată prin amploarea manifestaţiilor cetăţeneşti de stradă pe care le cunoaşteţi şi care au condus la retragerea fostului prim-ministru. Ca o expresie a eşecului politic şi moral al Guvernului Boc, membrii fostului Cabinet proveniţi din PDL, deşi mulţi având funcţii proeminente în partid, nu au intrat în Guvernul pe care îl conduceţi", notează Tăriceanu în scrisoarea adresată lui Ungureanu.

Fostul premier liberal îl îndeamnă pe Mihai Răzvan Ungureanu să determine Cabinetul "să reintre în rolul politic pentru care a fost învestit".

"Evident, în cazul în care doriţi să vă prezentaţi în alegeri din postura de candidat la funcţia de prim-ministru din partea actualei majorităţi parlamentare, puteţi prezenta electoratului astfel de propuneri şi iniţiative ca parte a viitorului program de guvernare, iar rezultatul alegerilor va fi cel care va vorbi. Pe de altă parte, până în momentul în care electoratul se va fi pronunţat cred că este bine ca actualul Cabinet să se concentreze asupra rolului pentru care a fost învestit şi să nu asume acţiuni în domenii cheie, care sunt de natură să angajeze România pe termen mediu şi lung", conchide Tăriceanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu îi scrie lui Ungureanu: Cabinetul să reintre în rolul politic pentru care a fost învestit.
 Vizualizări articol: 396 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu îi scrie lui Ungureanu: Cabinetul să reintre în rolul politic pentru care a fost învestit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei