Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 apr 2012 - Anul XVII, nr. 85 (4990)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Exemplu

Nemţii care vin să muncească în locul nostru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

În vreme ce noi visăm la vacanţe exotice, la săptămâni de huzur, iar chiar şi atunci când nu avem nimic de făcut pierdem timpul la televizor sau la computer, alţii vin din străinătate să ne înveţe ce înseamnă voluntariatul şi cum poţi face ca lumea din jur să fie ceva mai bună.

Acesta este şi cazul unui grup de tineri germani, care, în loc să îşi petreacă Paştele la ei în ţară, distrându-se sau vizitând alte ţări, şi-au petrecut întreg concediul rânind mizeria din cuştile câinilor de la adăpostul din lunca Sucevei, cărând pietre să facă aleile de pământ circulabile, săpând şanţuri, mutând cuşti şi îngrijind animalele.

Gregor, Marinus şi Maximilian sunt trei tineri care deşi au servicii normale în Germania, unul fiind tâmplar, altul economist şi altul asistent veterinar, au venit în Suceava, pentru ca timpul lor liber să-l utilizeze cu folos.

“Au făcut ce nu s-a mai făcut de trei ani de zile, din lipsă de personal”, a spus Cătălin Rusu, medic veterinar la adăpostul de câini din lunca Sucevei, unul dintre cele mai populate adăposturi de acest gen din ţară.

Mai exact, cei trei tineri au pus mâna pe lopată şi pe mături şi au luat la rând toate cuştile animalelor, curăţându-le de mizeria adunată în timp. Dovadă stau mormanele de gunoi adunate într-o margine a adăpostului, acolo unde le-au cărat cu roaba.

Mai mult, pentru că alimentarea cu curent a adăpostului lăsa de dorit, vechiul cablu fiind deteriorat, aceştia au cumpărat un nou cablu, cu care au realizat o nouă conexiune la curent, de data aceasta de 380V. Tot ei au făcut şi şanţul necesar îngropării cablului electric, care va permite adăpostului să se doteze cu aparatură frigorifică, o instalaţie de apă caldă şi poate chiar şi utilaje de procesare a cărnii, necesare pentru prepararea hranei animalelor.

“Sunt nişte tineri tare inimoşi, au reuşit să-i mobilizeze pe toţi ceilalţi prin exemplul lor, încât e incredibil cât de multe s-au făcut în timpul cât au fost ei aici”, a spus Christine Schulz, nemţoaica ce de ani de zile se ocupă de îngrijirea câinilor din adăpostul Primăriei Suceava, dedicându-se în totalitate acestei cauze.

Tot cu ajutorul lor au fost mutate zeci de cuşti de câini, pentru a face loc noului adăpost, în care vor fi aduşi câinii care urmează să fie prinşi de pe străzile Sucevei.

În plus, cei trei nu au venit cu mâinile goale, ci cu maşinile încărcate cu mobilier şi dotări medicale pentru sala de operaţii a adăpostului de câini fără stăpân.

 

Vor reveni, cu forţe sporite şi cu o campanie de sterilizare a câinilor de pe străzi

Ieri era ultima zi pe care cei trei şi-o mai petreceau în Suceava, dar chiar de mai aveau câteva ore până la plecare, aceştia nu s-au lăsat de muncă nici atunci.

I-am găsit cu lopeţile în mână, curăţind locurile pe unde nu au apucat să ajungă.

Afundaţi în noroi până la glezne, stropiţi pe haine şi pe mâni, până la cot, cu pielea julită pe alocuri, unde s-au agăţat de metalul cuştilor pe când făceau curat, cei trei surâd fericiţi că pot fi de ajutor.

Mirosul şi mizeria din adăpostul plin cu aproape 1.500 de câini e departe de orice idee de petrecere a unui concediu în străinătate, dar ei sunt decişi să revină, chiar anul acesta.

De pe 23 aprilie până la finele lunii se vor întoarce cu un grup de prieteni, adică o trupă de vreo zece persoane, iar de la jumătatea lunii mai, timp de două săptămâni, alţi tineri din organizaţia din care fac ei parte, BMT, vor veni în Suceava să facă o campanie de sterilizare a câinilor comunitari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nemţii care vin să muncească în locul nostru.
 Vizualizări articol: 4704 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.92/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 12 voturi
Nemţii care vin să muncească în locul nostru3.9512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Se poate si mai bine... trimis de
(11 apr 2012, 12:10:49
Bravo lor! Sa vina cat mai multi ,sa aduca si bani, iar intr-un final pot sa-i si adopte si sa ia toate javrele alea la ei acasa....
2.   ..... trimis de
(11 apr 2012, 12:13:20
Iar tu stimatule ziarist, asa in lipsa de ocupatie, poate sa mergi sa dai si tu la lopata. Oricum te-ai pricepe mai bine decat la scris articole de  ☭ , bla bla bla....cica excursii exotice si ham ham ham....
3.   Bravo trimis de
(11 apr 2012, 13:22:06
tot respectul pentru ei... cat despre comentariul lui NELLO e neaos romanesc. in loc sa pleci capul si sa taci te trezesti latrand... la luna!
4.   Un angajat motivat se cunoaste dupa ,,zimbet”! trimis de
(11 apr 2012, 13:50:19
Un angajat motivat se cunoaste dupa mimica si mai degraba cum interactioneaza in relatiile cu colegii la serviciu.
Totdeauna motivarea prin salarii decente schimba totul si poate aduce un plus de energie si pasiune pentru orice activitate. Salarizarea ,,dupa munca si rasplata” este cel mai important aspect al relatiei dintre salariat si angajator.
De-o vreme cu PD-ul, nu s-au cautat modalitati menite sa creasca performantele angajatilor si deci nici implicarea oamenilor nu este pe masura. Cei ,,prosti” muncesc de sar capacele, iar ,,desteptii,” chiulesc cit pot!
Iar unii fura pe rupte, pentru ca legile sunt facute de ei pentru ei.

5.   Maidanezi trimis de
(11 apr 2012, 14:43:21
Eu sper sa nu se mai intoarca cu gandul de a steriliza maidanezii Sucevei ci cu gandul de a-i lua cu ei in Germania. Ne lipsim de ei si va dam la pachet si niste ONG-iste.
6.   Nu UCIDETI trimis de
(11 apr 2012, 21:38:49
In cei care doresc moartea ciinilor i-si au radacinile hoti';criminali;violatori;tilh au daruit o floare si nu au intrat in biserica sunt analfabeti nu fac cinste orasului suceavabig grine ce nu apar in public sa vedem ce scoli au urmat
7.   Pt TICULOI... trimis de
(12 apr 2012, 11:03:09
Unde erai cand acel copilas de 6 ani a fost ucis de jigodii? Nu avei curajul sa tii apararea bestiilor? Voi aia culti stiti numai sa latrati ....de ce nu faceti voi voluntariat daca sunteti asa de sensibili....ar trebui sa protestati ca vin nemtii in sprijinul cainilor. Puneti mana voi la treaba ...slinosilor!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei