Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 apr 2012 - Anul XVII, nr. 85 (4990)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Manevre periculoase

Făceau ţuică pentru Paşte şi au ajuns la spital

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Un bărbat în vârstă de 41 de ani, concubina acestuia, sora sa şi fiul de 16 ani au ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean Suceava după ce cazanul în care făceau ţuică a explodat. Incidentul s-a petrecut ieri la amiază, în jurul orei 13.00, la locuinţa din Molid a familiei Cazaciuc, iar nenorocirea putea fi mult mai mare.

Mircea Cazaciuc a adus din Câmpulung Moldovenesc un alambic. Împreună cu tatăl său, pe nume tot Mircea Cazaciuc, a pus borhotul din mere pădureţe la foc, cu gândul să facă vreo 4-5 litri de ţuică pentru Paşte. Cei doi au uitat să deschidă supapa de suprapresiune pentru uleiul cu care funcţiona alambicul. După ce vasul s-a încins, uleiul s-a dilatat şi a urmat o explozie. Fundul cazanului a cedat, iar alambicul a fost aruncat la câţiva metri. În urma exploziei au fost aruncate şi mai multe pietre în casa vecinului, iar mai multe geamuri au fost sparte.

 

Oamenii au răni pe 10-15% din suprafaţa corpului

Explozia s-a produs în momentul în care Mircea Cazaciuc tatăl era plecat în casă după un pahar cu care dorea să deguste ţuica. Lângă alambic se aflau fiul său, Mircea Cazaciuc, de 41 de ani, şi nepotul, Mircea Cazaciuc, de 16 ani. Între timp, dintr-o grădină şi-au făcut apariţia şi Petruţa Şuhani, de 29 de ani, concubina lui Cazaciuc fiul, precum şi Valeria Sauciuc, de 37 de ani, sora lui Cazaciuc. Uleiul încins le-a provocat arsuri de gradele I şi II pe mâini şi faţă pe 12-15% din suprafaţa corpului.

Băiatul de 16 ani a fost internat în Secţia de Chirurgie Infantilă, în timp ce adulţii au fost preluaţi de medicii de la Secţia de Chirurgie Plastică. Medicii au apreciat că starea lor este stabilă, însă, având în vedere că este vorba de arsuri, pot apărea probleme.

În urma exploziei a fost afectat şi câinele familiei Cazaciuc, care a suferit arsuri după ce uleiul încins a sărit peste el.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Făceau ţuică pentru Paşte şi au ajuns la spital.
 Vizualizări articol: 2446 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 2 voturi
Făceau ţuică pentru Paşte şi au ajuns la spital2.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei